ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Aspectes legals de RRHH


Enviado por   •  15 de Noviembre de 2023  •  Tareas  •  1.039 Palabras (5 Páginas)  •  35 Visitas

Página 1 de 5

[pic 1]

ASPECTES LEGALS DE RRHH I

PAC 1 RESPOSTES

PAC I.  Què cal tenir en compte en matèria de reclutament i contractació de persones?

NOM I COGNOMS: Marc Llebaria Consuegra

IMPORTANT:

- En aquesta plantilla s'hi inclouran únicament les respostes als enunciats de la PAC. Si us plau, no copieu els enunciats.

- Llegiu les instruccions sobre el “Format de lliurament” que trobareu a la PAC.

CAS 1:

  1. Clarament l’empresa encarregada de subscriure els contractes de treball amb els dos nous cambrers és Adecco ETT, donat que  aquesta consolida un vincle mercantil amb el Restaurant Hidalgo per tal de subministrar-los-hi  nova força de treball de forma temporal i per causes d’augment de la producció. Així doncs, qui tindrà un vincle estrictament contractual amb els treballadors serà la ETT.

  1. Partint de la premissa de a pregunta anterior, la ETT hauria d’utilitzar un contracte temporal de duració determinada (del 25 de març al 11 de juny) per circumstàncies de la producció, ja que la causa de la contractació és l‘augment de treball entre les dates esmentades. En aquest cas utilitzaríem la segona modalitat, donada excepcionalitat de la situació i el fet de ser un augment de la producció previsible amb una durada reduïda i delimitada. En aquest cas, no caldrà tindre en compte a totalitat de la plantilla per saber quantes persones es podrien incorporar.
  1. Tal com parlava ala qüestió A, la ETT és l’encarregada de la gestió de les relacions laborals amb els treballadors, així com de l’abonament de les retribucions establertes en el conveni col·lectiu aplicable a l’empresa usuària i de cotitzar per ells als organismes oficials (Purcalla, 2022).
  1. Segons les tales salarials del conveni col·lectiu del Sector d’Hosteleria de a Regió de Múrcia (Consejería de Empresa, Economia Social y Autónomos, 2023), el salari brut anual dels nous cambrers serà de 13.828,22€, incloses ja les dues pagues extres esmentades al mateix.
  1. Els CPDs són aquells contractes establerts entre ETT  empresa usuària mitjançant els quals la primera proporciona força de treball humana a la segona, per tal de pal·liar les seves necessitats productives, seguint uns supòsits que garanteixin la justificació de la contractació temporal (al igual com si fos duta a terme directament per l’empresa usuària).

CAS 2:

  1. El primer que ens podria salta a la vista és la cessió indefinida de treballadors entre empreses del mateix sector i les quals treballen quasi de forma exclusiva entre elles, però aquest no és un aspecte ni decisòri ni alarmatic. Per altra banda, tenim el contracte de serveis que es limita a una posada en disposició de la mà d’obra de la SL a PC Plus per tal de cobrir un servei indefinit. Aquest fet és el que ens alarma de la cessió il·legal de treballadors donat que, tal i com ens indica el cas, els 5 treballadors treballaran a la planta de PC Plus utilitzant tots els equips i espais habilitats per a ells; així doncs, veiem com manca d’una justificació tècnica de la contracta, d’autonomia i de mitjans de producció propis de la SL. Per tant, no estaríem davant un contracte de serveis sinó d’un CPD encobert, cosa que es converteix en una cessió il·lgal.

  1. Aquests tindrien dret a la incorporació immediata a aquesta empresa (donat que la SL és una fictícia), d’aquesta manera, també tindran dret a percebre les diferències de les retribucions (del temps que hagi estat sotmesos al tràfic prohibit) referents a l’antiguitat o a les diferències salarials amb PC Plus, així com es veuran afectats per una disminució salarial a partir de la incorporació a aquesta si la diferència de sou era negativa.
  1. -

CAS 3:

  1. Donada l’última reforma laboral l’any anterior, l’empresari pot utilitzar la modalitat de contracte indefinit adscrit a obra, amb el quan pot tindre contactats els operaris el temps que necessiti per acabar aquesta obra (d’uns tres mesos), sempre i quan estigui disposat a fer una proposta de recol·locació amb un procés de formació si fos necessari.

  1. Tenint en compte que la reforma laboral entra en joc el 30 de març del 2022, i que les contractacions es  veuran afectades pel règim transitori, l’empresari pot utilitzar l’antic contracte d’obra o servei amb total normalitat, però aquest no es pot estendre més de sis mesos, cosa que no entorpeix els seus plans donades les previsions temporals de l’obra.
  1. En aquest cas, seria possible contractar els operaris mitjançant la ETT sense cap tipus de problema, sempre i quant ho fes en una autoritzada i complint les condicions de contractació establertes normativament. Personalment, i tenint en compte l’actual legislació vigent, considero molt més avantatjosa per a l’empresa utilitzar la modalitat de cessió de personal mitjançant una ETT, donat que és una obra de duració curta i la qual es podria gestionar sense cap inconvenient, evitant així la contractació de treballadors fixes a l’empresa i la conseqüent recol·locació i formació d’aquests.

CAS 4:

Pacte de dedicació exclusiva

Pacte de no concurrència

Exclusivitat contractual amb l’empresa. [ES]

No contemplat per la legislació però si utilitzat. [LATAM]

Compromís per a evitar que, posterior a la finalització de la relació laboral, l’empresari formi part de la competència durant un màxim de dos anys retribuint un plus a aquest durant la relació laboral. [ES]

Compromís del treballador a no realitzar accions de competència deslleial durant la seva vida laboral, és il·legal mantindré el pacte al finalitzar aquesta relació. [LATAM]

Article 21.1 i 21.3 de l’Estatut dels Treballadors [ES]

Article 21.2 de l’Estatut dels Treballadors [ES]

Art.12 del Códi Civil [LATAM]

Art. 5 del Códi del Treball [LATAM]

Pacte de permanència

Pacte de permanència a l’empresa temporal, de llargada determinada però sense límit temporal, per tal d’assegurar la inversió que aquesta ha fet amb la formació del treballador [ES] [LATAM]

Article 21.4 de l’Estatut dels Treballadors [ES]

REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)   pdf (162.4 Kb)   docx (48.2 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com