ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cooperativa Filosofia


Enviado por   •  5 de Noviembre de 2014  •  438 Palabras (2 Páginas)  •  135 Visitas

Página 1 de 2

LA DIMENSIÓ COOPERATIVA

1) Exposa tres crítiques al concepte competitivitat. (p.21-29)

-És l’objectiu principal de les industries actualment, però porder tenir mès poder social i mès beneficis econòmics que la resta d’industries.

-Ha passat de ser una font d’imaginació, motivavió, esforç i innovació a ser una lliuta violenta.

- És una màquina d’enveja, on sempre vols assolir un nivell mès en la piràmide social.

2) Què contribueix millor a la supervivència de l’espècie: la competitivitat o la cooperació? Per què? (p.30-32)

La cooperació, ja que la gent com mès assimila la lògica del vencedor, mès s’afebleixen els vincles socials, per la qual cosa no ens podrem ajudar els uns als altres. És pot observar en la natura que la cooperació és natural (la competivitat només es per les necessitats), l’evolució és sempre l’evolució d’un model de relacions entrellaçades dels organismes i els seus entorns.

3) Creus que el sistema educatiu fomenta la competitivitat entre les persones? Com podria fomentar la cooperació? Digues coses que es puguin aplicar durant aquest curs.

Si, perquè els alumnes han d’obtindre les millors notes per poder entrar a la carrera que volen o per poder trobar una feina amb un sou digne. Podria fonamentar la cooperació fent mès coses en grup ajudan-se a resoldre els dubtes els uns als altres i així tots obtindrien una bona nota.

4) Quina relació hi ha entre l’exèrcit, l’ església, la família i la fàbrica? (p.57-58)

En els quatre casos la relació que s’estableix és podria esquematitzar en una piràmide en cada cas, on observaríem que hi ha una jerarquia. Les classes dominants tenen a les classes dominades al seu servei, ja sigui a canvi d’un sou o de la fe o creença de les persones. La fàbrica va copiar el seu model d’organització de sistemes com la família , el treball monàstic i l’exèrcit.

5) Creus que el sistema educatiu també té aquestes característiques?

Si, ja sigui el sistema de dins un institut o escola o el sistema a nivell del govern. En tots dos cassos estaríem parlan de jerarcria. El ministre d’educacció està per sobre dels directors d’institut/escola i aquest per sobre els professors que són els que ensenyen i estàn damunt dels alumnes

6) Què són el taylorisme i el fordisme? Avantatges i inconvenients. (p.58-66)

Són dos sistemes d’organització del treball en una fàbrica, on el treball està repartit per seccions(cadena de muntatge). Avantatges: produeix mès producte i és mès barat pel empresari. Inconvenients: els treballadors no exerceixen la

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com