ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les normes de la casa de la sidra


Enviado por   •  2 de Mayo de 2017  •  Trabajos  •  1.384 Palabras (6 Páginas)  •  1.197 Visitas

Página 1 de 6

Les normes de la casa de la sidra

Qüestionari

1. Què et semblen els mètodes del doctor Larch?

Un dels principals protagonistes és el doctor Larch. Al meu entendre, és un home que pretén i sol fer tot el possible per ajudar els altres i, pel que fa als seus mètodes, em sembla que aquest és el seu objectiu principal. Aquests, no es troben sempre dins de la legalitat ja que, per exemple, practica avortaments tot i no estar permesos per la llei. Però, segons diu, ho fa per ajudar a aquestes dones a les que tenir un fill i mantenir-lo els seria impossible. Fent referència al que hem estudiat en aquest tema, anteposa la seva moral, la seva consciència a la legalitat.

2. Descriu, des del punt de vista moral, els altres personatges: Homer Wells, la infermera Rose, la senyoreta Candy Kendall i el seu xicot, el cap dels treballadors i la seva filla.

Homer Wells: al principi, em semblava un personatge una mica infantil, però després de veure la pel·lícula completa diria que és un jove molt responsable, tant dels seus actes com del seu futur, sensible (això potser es degui als ambients en què es ha criat) i realista (per exemple: tot i que el doctor Larch li assegura que està prou preparat per exercir la medicina, ell és conscient que no ha estudiat per a això i, que tampoc té algun títol que l'acrediti com a metge).

Les infermeres Edna i Ángela: són personatges més aviat secundaris, que segueixen el corrent al Dr. Larch en tot moment. Encara que de vegades es preocupen perquè el doctor fa coses contra la llei, sempre li donen suport.

Senyoreta Candy Kendall: crec que és una persona bondadosa (intenta ajudar en tot moment als treballadors de la sidra, especialment la jove Rose Rose, a la qual li regala roba i tracta de tenir cura tant com pot) i, tot i estar dia a dia amb gent d'un altre color i d'una classe social més baixa Candy no discrimina en cap moment, així que diria que també és molt justa. També crec que és molt positiva, o almenys això és el que em transmet, molt sensible i real.

Wally (xicot de la senyoreta Candy Kendall): en les seves primeres aparicions es presenta com una persona una mica prepotent, vanitosa però, més endavant, veiem que tracta d'ajudar i donar suport a Homer tant com pot. Penso que també és valent, arriscat, lluitador ...

Cap dels treballadors de la sidra (senyor Rose): tant amb Homer com amb Candy és una persona molt agradable, responsable (tracta de fer la seva feina el millor possible i s'ho pren molt seriosament), just, legal, exigent etc. Però després del transcurs de la pel·lícula jo diria que és tot el contrari, no crec que una persona justa sigui capaç de mantenir relacions amb la seva pròpia filla i tot i així dir que la vol, va adquirint una personalitat molt menyspreable. Tot i això, sembla que al final és capaç de reconèixer els seus errors i s'apoderen d'ell els remordiments.

Filla del senyor Rose: em sembla una jove molt sincera (adverteix a Homer dels problemes que pot tenir si continua mantenint una relació amb la senyoreta Candy), a la qual li agrada divertir-se ja que, al cap ia la fi té edat per a això. És treballadora, honrada, legal (no recordo cap escena en la qual faltés el respecte als seus companys ni res semblant), i encara una mica vulnerable, suposo que a causa de la seva joventut.

3. Alguns comentaristes han dit que el tema de la pel·lícula està resumit en aquella frase del llibre David Copperfield que en Homer llegeix als nens: «Si jo sóc l’heroi de la meva pròpia història o correspon a una altra persona, el lector ho sabrà després de recórrer aquestes pàgines». Creus que en Homer és l’heroi de la seva història? Per què?

D'una banda, penso que l'autor potser estigui intentant reflectir-se en Homer, i sigui ell mateix el protagonista o heroi d'aquesta història. La pel·lícula explica la infància i la joventut d'Homer Wells d'una manera molt real, i pot ser que sigui per aquesta raó, el relatar la teva pròpia vida possiblement sigui més veritable que l'explicar una vida aliena o inventada. D'altra banda, sense sortir-nos de l'argument, penso que Homer és principalment l'heroi de la seva història ja que decideix prendre diferents i molt oposats camins a la vida. És ell qui decideix prendre la decisió d'anar-se'n de l'orfenat i, després de la mort del doctor Larch és ell qui opta per tornar però, tot i això, totes les seves eleccions es veuen en part influïdes per Candy, pels nens de St Cloud, etc. Diria que cada un dels altres personatges tenen la seva part de herois.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8 Kb)   pdf (68.8 Kb)   docx (14.2 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com