ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Diseñ D'interiors Al S XX


Enviado por   •  12 de Octubre de 2013  •  779 Palabras (4 Páginas)  •  389 Visitas

Página 1 de 4

2. Disseny d’interiors del Segle XX:

Al segle XX neix el Moviment de Disseny d’Interiors Modern, el qual no comença fins als anys 20, després de la Segona Guerra Mundial. El fet de que durant la guerra el disseny quedes apartat per ser un no ser un afer important en aquell moment, fa que al sortir de la guerra es doni una revolució en totes les branques del disseny. Al disseny d’interiors aquesta revolució es dona amb el inici dels estils rectilinis i els estils orgànics com a moviment de disseny.

El Moviment Modern pretén superar la continuïtat històrica del art que s’ha donat fins a les hores, vol reinventar les disciplines i donar la volta a tots els moviments que s’han donat fins aquell moment.

Els estils de decoració moderns neixen marcats per l’estil arquitectònic que es dona a l’època, i els moviments de les Avantguardes que es donen paral•lelament. Aquests moviments artístics i estils arquitectònics són una gran influència per als estils de disseny de la època.

Es crea un estil que presta poca atenció al passat, apostant per l’ordre, la tecnologia i els dissenys ben fets i pràctics per al seu ús i la seva producció en sèrie.

A partir d’aquest moment s’arriba a la bellesa en l’objecte manipulant la seva estructura i s’aplica al disseny la teoria de Plató, que diu que: “un objecte és útil i bell gràcies al que té afegit”. Al revés de com s’havia fet fins a les hores, que era supeditant la bellesa d’un objecte a la seva decoració.

Durant el Moviment Modern es comença a donar d’una forma extremada el Racionalisme, una tendència a utilitzar la geometria com a base de tot el disseny, reduint així les formes del disseny a unes poques figures elementals. Aquesta reducció de les figures utilitzades és necessària per reduir els costos. Aquest afany per reduir costos es dona ja que a demès de tenir un ideal estètic, aquesta tendència té un ideal socialista, que pretén produir objectes ben dissenyats, a preus assequibles per als ciutadans amb economies ajustades i que arribin a totes les classes socials.

2.1. Funció més important del disseny del Segle XX:

Al llarg de la història del disseny d’interiors i del disseny de mobles, les característiques i funcions d’aquests han anat canviant.

A partir del Segle XX neix la necessitat en els clients de un disseny i d’uns mobles que siguin funcionals, que no només complexin la funció de decorar, sinó que també tinguin una funció en el espai que ocupen i que proporcionin alguna facilitat al client. Es busca que un mateix objecte es puguin satisfer el major nombre de necessitats.

2.2. Antecedents

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com