ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ELS CANVIS DEMOGRÀFICS I SOCIALS DURANT EL FRANQUISME II


Enviado por   •  21 de Octubre de 2020  •  Apuntes  •  344 Palabras (2 Páginas)  •  168 Visitas

Página 1 de 2

Marta Buira Bozal

ELS CANVIS DEMOGRÀFICS I SOCIALS DURANT EL FRANQUISME II

Després de viure els durs anys de la postguerra, en què la societat espanyola havia quedat ancorada a un tipus de societat arcaica, en la dècada dels seixanta es va presenciar un accelerat canvi social.

Durant aquest període les emigracions rurals per la cerca d’una millor vida  a les ciutats o a Europa occidental van ser massives. Gràcies a aquesta emigració va haver-hi una reducció de l’atur i va afavorir a que els valors i pensaments d’una gran part de la població es modernitzessin. Però aquesta emigració també va comportar l’agudesa de les diferències entre les regions del país.  [pic 1]

En la dècada dels seixanta també va haver-hi un fort increment en la població, això va ser a conseqüència d’una reducció de la mortalitat (sobretot la dels infants) i un increment en la taxa de natalitat. Tot haver-hi aquest increment en la població el govern no va augmentar en les despeses públiques, provocant que els serveis públics fossin insuficients, sobretot en el terreny de l’educació i sanitat.

A causa de la liberalització del mercat va aparèixer una nova societat de consum, amb accés a més informació y més facilitat de mobilitat, que venia acompanyada d’una nova mentalitat, sobretot entre els més joves, que es separava de la tradicionalista. Aquesta nova mentalitat es caracteritzava per donar-li menys importància al poder de l’església, nous hàbit en la relació social, l’aparició de noves modes, costums i indumentàries introduïdes a la cultura espanyola gràcies al turisme.

[pic 2] [pic 3]

Que les noves generacions no haguessin viscut la guerra va provocar que no tinguessin por a reivindicar-se i per aquesta raó va haver-hi un creixement en els moviments antifranquistes.

[pic 4] [pic 5]

Tots aquests canvis en la forma de viure va comportar que hi hagués una gran mobilització popular a favor de convertir Espanya en una democràcia. L’època del franquisme tenia els dies comptats

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (271.7 Kb)   docx (231.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com