ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

TREBALL ART I HISTÒRIA D’ESPANYA


Enviado por   •  11 de Enero de 2022  •  Trabajos  •  7.463 Palabras (30 Páginas)  •  93 Visitas

Página 1 de 30

TREBALL ART I HISTÒRIA D’ESPANYA

(SEGON TRIMESTRE)

Alumne: Ivan Velez

Professor: David Carracedo

Curs: 4tD

Index

1. Història de l’art contemporani…………………….3

2. L’Espanya del segle XX…………………………….11

3. Picasso………………………………………………..23

4. Conclusió……………………………………………..33

5. Webgrafia……………………………………………..34

TREBALL ART I HISTÒRIA D’ESPANYA

(SEGON TRIMESTRE)

1. Història de l’art contemporani

- Realisme

El realisme va aparèixer a Italia l’any 1840 com a conseqüència als canvis del capitalisme industrial i l’explotació obrera.

Aquest moviment tenia com a objectiu representar de manera objectiva la realitat, però sense idealitzar-la i en alguns casos amb critica social. D'aquí va sortir l'interès de mostrar escenes de la vida quotidiana de les classes populars, tant en l'interior com a l’aire lliure.

Al 1939 es va inventar la fotografia, la qual va ajudar al realisme a prosperar.

Els autors realistes els hi agradava introduir a les obres elements del mon que les emboltava, i un dels gèneres mes preferits va ser el RETRAT.

Els autors realistes més importants van ser: més importants van ser Camille Carot (paisajista francès), Gustave Courbet (autor d’Enterrament a Ornans), Honore Daumier (autora de Vagó de tercera) i Jean-François Millet (autor de l’Angelus)

Títol: El pensador Títol: El vago de tercera

Autor: Auguste Rodin Autor: HonoreDaumier

Any: 1904 Any: 1864

- Impressionisme

Un grup de pintors realistes reunits al voltant de d'édouard Manet va impulsar un moviment pictòric renovador cap al 1870.

Es va caracteritzar, per un interès comú pels colors, pels efectes de la llum sobre els paisatges i la pintura a l’aire lliure.

Empraven la técnica basada en una pinzellada rápida amb tocs cromàtics àgils i colors purs. Els seus temes preferits eren els paisatges, els retrats o les figures i bodegons. Aquest estil es va desenvolupar principalment a França però també haber una gran repercussió a Europa i Amèrica.

Els autors més destacats van ser; Edouard Manet (el dinar campestre i Olimpia), Claude Monet (Impresion, sol naciente), Edgar Degas (Classe de dansa a l'Òpera) i Auguste Renoir.

Títol: Impresión, sol naciente Títol: Mujer sentada desnuda Autor: Claude monet Autor: Pierre-Auguste Renoir

Any: 1872 Any: 1876

- Arquitectura moderna

Al segle XX gràcies al rapid creixement de les ciutats es va trobar la necessitat de desenvolupar la planificació urbana.

Després de la guerra Mundial, va aparèixer el racionalisme i el funcionalisme els quals tenien com a objectiu la funcionalitat, l'urbanisme i la millora de les condicions dels espais humans. Aquest estil es va caracteritzar per tres trets; la utilització de figures geomètriques, l’eliminació dels elements decoratius i la integració de l’edifici a l’entorn.

Els arquitectes modernistes més importants van ser Le Corbusier, Walter Grorpius que va fundar l’escola Bauhaus la qual va ser construïda per l’arquitecte Miles van der Rohe i Frank Lloyd Wright que va desenvolupar la arquitectura organica.

Titol: Casa de la cascada Títol: Sede de la johnson Wax

Autor: Frank Lloyd Wright Autor: Frank Lloyd Wright

Any: 1936-1939 Any: 1939

- Expressionisme

L'expressionisme és un moviment artístic sorgit a Alemanya a principis del segle XX

L'expressionisme s'entén com una accentuació o deformació de la realitat per a aconseguir expressar adequadament els valors que es pretén posar en evidència, i es manifestar com una reacció parcial a l’impressionisme.

Es un moviment que busca l’expressió dels sentiments les emocions causades per l’autor, mes que la representació de la realitat objectiva.

L'expressionisme Intenta mostrar el pessimisme i la negativitat mitjançant temes obscurs com la soledat, la mort….. causats pels esdeveniments que estaven passant en aquells anys que els artistes creguessin que havien mostrat els sentiments mes intims dels humans.

Les característiques principals d’aquest moviment van ser la importància del contingut abans que la forma, amb l'objectiu d’expressar l’interior de l’ésser humà,

no es requereix una bona tècnica pictòrica ni un resultat esteticament correcte, és més important transmetre el sentiment i la subjectivitat,per a que l'espectador es sent deprimit, espantat… també és important potenciar l'impacte emocional a l'espectador a través del color, les formes retorçades, la composició agressiva….

En 1914, van ser també nomenats expressionistes el grup dels pintors alemanys de Dresden, Die Brüke (El Pont), iDer Blaue Reiter (El Genet Blau), format en 1912 en Munic, al voltant d'un almanac, dirigit per Kandinsky i Marc.

Títol: Desnudo acostado Títol: Castell i sol

Artista: Amedeo Modigliani Artista: Paul Klee

Any: 1917-1918

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (41 Kb)   pdf (96 Kb)   docx (37 Kb)  
Leer 29 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com