ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari Primer Acte De Mar I Cel


Enviado por   •  28 de Noviembre de 2014  •  696 Palabras (3 Páginas)  •  374 Visitas

Página 1 de 3

PRIMER ACTE:

0.Acció dramàtica:

En aquest ace veiem com una tripulació de pirates algerians han asaltat un vaixell de cristians que es dirigia cap a Barcelona. En la tripulació musulmana trebem en Saïd, capità del vaixell, en Malek, el segon cap amb més poderós a la tripulacó, el Joanot un cristià convertit en musulmà, l’Osman i en Mahomet dos pirates més i en Hassèn la mà dreta de Saïd.

Per part dels cristians trobem a Blanca, ques es dirigia cap a un convent de monges de Barcelona, en Carles el seu pare i en Ferran, cosí de Blanca i patró de la nau cristiana.

En una acció Saïd queda ferit i Blanca és l’única que el pot curar. Just després de curar-li la feridad dels baç, Saïd li esplia els seu passat a Blana: era fill de pare musulmà i mare cristianà, i primer l’inquisiió va matar al seu pare i després els cristians van matar a la seva mare torturant-la i tirant-la al mar, però la seva mare abans de morir li diu que els vengi i per això ell és ara pirata. Blanca després d’aquesta història sent compasió i es fica a plorar perque no tindría que sent compasió cap a un morics. Aausa d’això desdeix matar-lo però al fina es desmaia.

1.Espai i temps:

L’espai es descrit a l’acotaió inicial, es tracta de l’interior d’un vaixell pirata algerià. Tot i que és un espai intern, l’autor insisteix en la visialització a traves de les finestres i de les portes de l’exterior, és a dir del mar i del cel que seran simbols essencials de l’obra.

Tot i que Àngel Guimerà dona com a any històric el 1639, reament l’obra es desenvolupa al 1629 ja que l’expulsió dels moriscos va ser a l’any 1609 i durant l’obra es diu que van passar 20 anys. Pel que fa el temps intern, observem que l’obra comença al caient de la tarda i a mesura que es desenvolupa l’obra es va fent fosc i es desenvolupa la nit,per tant es un segment lineal de la tarda a la nit, tot el primer acte pasa en una tarda. Hi ha doncs correspondència entre la duració de la respresentació i la duració del temps inetern. Aquest aspecte contribueix a otorgar versemblaça en l’història, la trama i dona un sentit de verisme.

2.Tema o temes:

L’amor entre els personatges, Blanca i Saïd. La mort, la confrontació religiosa, el passat. Es coneixen els personatges principals, se’ns presenta el conflicte de la trama (cristians presoners dels pirates) i l’atracció naixent entre Saïd i Blanca.

3.Estructura i tensió dramàtica:

1 2 3

cura

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com