ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Mar I Cel (comentari)


Enviado por   •  3 de Diciembre de 2012  •  1.752 Palabras (8 Páginas)  •  1.162 Visitas

Página 1 de 8

Mar i Cel

Mar i Cel és un gènere teatral, escrita en vers, obra d’Angel Guimerà de l’any 1888. Es tracta d’una tragèdia romàntica escrita durant la primera etapa d’en Guimerà, autor dramàtic per exel•lència de la Renaixença. És una obra teatral i poètica, d’impacte popular i amb influència del Romanticisme.

L’acció de Mar i Cel se situa en alta mar durant la primera meitat del s.XVII. Ens explica l’amor impossible entre un pirata musulmà i una noia cristiana.

- Angel Guimerà, va ser un dramaturg conservador que sempre va tenir tendència a voler interpretar la seva obra a partir de la seva biografia. El seu pare era català i la seva mare canària, per tant, era mestís i plasmava aquest mestizatge a les seves obres (com a Mar i Cel), també presentant relacions amoroses complexes (en Saïd i la Blanca, MªRosa i Marçal…).

Guimerà tracta amb problemàtiques del seu temps, i podriem dir que es centra en la discòrdia entre religions, en aquest càs, la religió cristiana i la islàmica.

Breu Resum:

Un vaixell de moriscos argelins ha capturat a un de cristians. En Saïd és el capità del vaixell acompanyat pels seus tripulants Osman, Mahomet, Malek, Joanot…

Entre els cristians es troba la Blanca, el seu pare Carles, i el seu nebot Ferran.

Un dia, quan la Blanca curava les ferides que en Saïd s’havia fet a l’assalt del vaixell cristià, aquest va explicar-li la història dels seus pares, cosa que va commoure a Blanca fent-la plorar.

Al llarg de la història la Banca i en Saïd s’enamoren però no poden estar junts i tener un amor impossible, ja que al ser de diferents religions s’odien mutuament. Finalment, en Saïd i la Blanca acaben declarant-se, i el pare de la Blanca, en Carles, renega de la seva filla per estimar a en Saïd.

El vaixell ja es trobava en mans dels cristians per l’ajuda d’en Joanot, el renegat, i només quedava en Saïd de morisc, i en Carles volia matar-lo, i va disparar-li. La Blanca es va interpossar per amor i va rebre ella la bala, llançant-se al mar amb Saïd abraçats.

• Al ser teatre, no té narrador. L’estructura està escrita en vers i està dividida en tres actes, els quals són diàlegs dels propis personatges.

• El marc de la obra es troba en un vaixell de corsaris algerins, concretament al camarot. De fet, tota l’obra passa dins d’aquest. <<Lliure dintre la nau!>>

• La història es situa a l’època de la Renaixença, en el temps de l’expulsió dels moriscos de la Península.

• Els personatges principals són en Saïd i la Banca, i els secundaris, en Carles, Ferran i els corsaris… Durant la obra tenim que defuir com són i imaginar-nos els seus caràcters. També

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.1 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com