ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA BONA VIDA


Enviado por   •  8 de Junio de 2022  •  Exámen  •  946 Palabras (4 Páginas)  •  134 Visitas

Página 1 de 4

LA BONA VIDA

  1. Resenya:

Primerament per a fer una xicoteta introducció anem a parlar sobre l’escriptor d’aquest llibre, Adrià Espí, un guionista i director. Naixgut a Xàtiva, el 1992. Ha viscut a Barcelona molts anys i actualment esta a València, pero durant molts anys ha estat visgent al costat d’una funerària, potser per això ha naturalitzat tant la mort i l’agrada tant l’humor negre. Fill de professors i artistes, va cultivar ràpidament l’interès per la literatura i el còmic. Aquest llibre és un conjunt de relats curts on es confinen moltes histories. Cada historia que relata casi sempre te que veure en la mort, aquests són histories estranyes amb personatges peculiars. Com he dit avanç el tema principal del llibre és la mort, com aquest llibre està compost per varies histories breus i no molt específiques són facils de llegir i no es pert el fil, a més el escriptor preten transmitir moments i coses relacionades amb la mort cosa que acabes captant. L’obra està interesant ja que et fa pensar i no es fa massa pesada, per lo tant el recomanaria a tots els públics, ja que no importa l’edat que tinges per a llegir aquest llibre.

  1. Com es tracta la mort al llibre? Posa un exemple de cada contes i explica per què.

Com dins del llibre hi han diferents relats que conten la mort de diferents formes vaig a desenvolupar un poc el que passa a algun d’aquestos.

  • Novembre

La mort a aquesta historia parla sobre com el narrador pert a la persona que més estimava i aquest expressa sentiments com poden ser la ràbia, la despressió, la incomprensió..

  • L’ enterrador

El conserge del cementeri, Pepe, té por de treballar en la foscor i quedar-se sol allí de nit. Un dia la seua dona mor. Apartir d’ací comença a tindre accidents com ara golpegar-se el cap, cada vegada que té un d’aquests s’imagina coses rares, fins que en un veu a la Mare de Déu feta persona, insinuant la mort, però este ressuscita.

  • La resurecció

La Paqui i la Mari tenen un accident amb la moto amb Pepe ( el conserge de cementeri ) aquestes pensen que està mort i el tiren al riu, però realment està inconscient. Pepe comença a xillar i al llibre representa que ha ressuscitat.

  • Relats d’un error per la bona vida

Aquesta història no parla de la mort directament, ja que és un home que tenia una bona vida, però per culpa del vici de l’alcohol ho pert tot, família, amics…

  • Relats d’un error, la festa

Conta com una simple cançó que no t’agrada o qualsevol detall petit pot acabar fastidiante una nit o inclús el dia sancer.

  • Ferides

Dos parelles, una d´elles amb prou diners i l’altra que viu amb una casa d’herència, aquestes cases s’hereten quan la persona mor i deixa la casa en herència a un altra de la família, ja siga la seua parella o els fills.

  • Genives

Un jove que no li agrada la seua feina, a més tots els matins les genives li sangren, després de veure que la seua vida no li satisfet i que tots els dies té que suportar el mateix acaba suïcidant-se. En aquest relat la mort es veu reflexada en el suïcidi i com el jove no sap controlar ni adaptar-se a la seua vida o bé canviar-la

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.5 Kb)   pdf (67.6 Kb)   docx (289.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com