ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resumen mirall trencat


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2022  •  Resúmenes  •  932 Palabras (4 Páginas)  •  110 Visitas

Página 1 de 4

Resumen:

Teresa i Nicolau Rovira estan casats. Teresa embene una joia que li regala Nicolau per a donar-li diners al seu fill Jesús Masdéu, el qual va tindre d'una altra relació anterior a Rovira amb Miquel Masdéu. Quan Nicolau mor, Teresa es casarà amb Salvador Valldaura. Salvador Valldaura no pot oblidar el seu passat amb Bàrbara, una violinista que va conéixer a Viena i que es va suïcidar sense motiu aparent. El matrimoni té lloc gràcies a Rafael i a Eulàlia, els quals van presentar a estos dos en una festa. Quan es casen, marxen a viure a París, però a Teresa no li agrada i tornen a Barcelona a una torre que compre Salvador. Una vegada a Barcelona, tenen una filla: Sofia. Teresa rep visites freqüents del seu fill Jesús Masdéu (es farà pintor).

El pare de Eladi Farriols parla amb el oncle de Eladi perquè li busque treball. Aquest treball serà en una botiga de roba, on coneixerà a Sofia. Teresa li convida a sopar a Eladi a la seua casa, coneixent-se d'aquesta manera Eladi i Sofía, la qual no sembla estar molt interessada en Eladi. Després de molts menjars, tots dos es prometen. Aqueix hivern mor Salvador, raó per la qual endarrereixen les noces. Durant aqueix temps, Eladi s'enamora de Pilar Segura, sobrenom Lady Godiva. Pilar es queda embarassada de Eladi i tenen una filla, María.

Salvador i Sofia tenien una relació molt estreta, al contrari que amb la seua mare. Salvador li promet tota la seua herència a Sofia i, a pesar que després de la seua mort rep molts diners, sent un àpex de ràbia ja que el seu pare no li va deixar la casa.

Finalment, Sofia i Eladi es casen. En la seua festa de nuvis, s'escapen. Eladi li confessa a Sofia que tindrà una filla. La seua relació no serà molt bona i Eladi tindrà diverses amants com les criades de la casa. Encara així, Sofia i Eladi tenen dos fills: Ramon i Jaume. També adopten a Maria, amb la condició que no torne a veure a la seua mare. Jaume naix malalt però intenta seguir-li el ritme als seus germans malgrat això. Aquests dos no aprecien molt a Jaume i el molesten de moltes maneres diferents, fent-li la vida difícil. Jaume té una relació molt estreta amb la seua àvia Teresa. Teresa li consola quan li maltracten i li compta molts dels secrets familiars.

En canvi, María i Ramon tenen una relació bastant estreta, fins i tot d'enamorats. Un dia, maten a Jaume, deixant el seu cos surant en el llac. Troben el seu cos al dia següent.

Passen 30 anys.

Teresa i el notari Riera mantenen una relació d'amants. Teresa li demanarà que escriga el seu testament, en el qual deixarà la torre a María. En els últims anys, Armanda, una de les criades, es converteix en la confident de Teresa.

Eulàlia es queda vídua i s’ajunta amb Joaquim Berguedà. Junts marxen a París i buscaren en l'altre el que els falta.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.4 Kb)   pdf (32.7 Kb)   docx (8.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com