ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comercio PRIMERA PART


Enviado por   •  24 de Enero de 2018  •  Apuntes  •  1.553 Palabras (7 Páginas)  •  89 Visitas

Página 1 de 7

[pic 1]


PRIMERA PART

  1. Quina estratègia internacional ha seguit aquesta empresa en la seva internacionalització, des de el punt de vista dels mercats als que exporta (concentració versus dispersió) ? Raona la resposta.

La estratègia internacional que ha seguit Berneda SA en la seva internacionalització podríem dir que es la de concentració degut a que la empresa ha escollit els mercats que més li interessen com són Itàlia, Paisos Baixos, Bèlgica, Portugal, França i Alemania. Aquesta estratègia de concentració se basa en la selecció de un número reduït de mercats per a que la empresa pugui tenir un grau de penetració intensa en cadascun d’ells, que es lo que fa Berneda SA, a demés amb aquesta estratègia l’empresa centra el seu esforç comercial en cadascun dels països i aconsegueix com hem dit una intensa penetració en els mercats que exporta.

Xavier Berneda afirma que  a mig termini “tenemos que seguir madurando en países donde hemos empezado a hacerlo bien, como Francia y Alemania, porque estamos en cifras de negocio aún muy reducidas” lo que vol dir que vol seguir penetrant i centrant el seu esforç comercial en els països que ha exportat intensificant la seva estratègia de concentració.

  1. Quina/es son les formes d’entrada en els diversos mercats exteriors en els que esta present? Que avantatges e inconvenients presenta?

La forma d’entrada que Berneda SA utilitza en els diversos mercats exteriors en els que esta present es la exportació directa, ja que com explica l’article a Alemanya i Portugal disposa de un country manager propi que coordina una ret de agents i a França te una ret de agents generals. En canvi a Itàlia al ser un mercat tan complex i amb una bona imatge disposen de un distribuïdor especialitzat.

Les avantatges  de la forma d’entrada (country manager) que tenen països com Alemanya, Portugal i França es que tenen major flexibilitat de la ret comercial, a demés disposen de una cartera viva de possibles clients i apart d’això els agents no tenen cap risc laboral per ser personal extern, dintre d’aquesta forma d’entrada també trobem inconvenients com que tenen menys control sobre la prospecció i disposen d’un escàs seguiment del pla de màrqueting i ventes.

Les avantatges de la forma d’entrada (distribuïdor) que te Itàlia es que exigeix poc esforç en recursos financers, te la possibilitat de disposar de un departament d’exportació de petita dimensió, com a inconvenients no te un gran control sobre el màrqueting internacional i tampoc te contacte directe amb el client final.

  1. Segons se desprèn del article, a mig termini la empresa esta desenvolupant un projecte per a començar a fabricar a Brasil. Existeix algun programa del ICEX que pugui ajudar a aquesta empresa en aquest projecte? En que consisteix aquesta ajuda?

La empresa “Berneda SA” esta desenvolupant un projecte per a començar a fabricar a Brasil, el PIPE conegut com a pla de iniciació a la promoció exterior es un programa el qual ajuda a les empreses espanyoles a entrar en mercats exteriors, assessorant-les en el disseny de una estratègia de internacionalització i molt important donant suport econòmicament per poder portar a cap la estratègia desitjada.

Una de les avantatges que te es que es un programa integral i que compte amb el suport de totes les institucions implicades en la promoció del comerç exterior, aquest es excel·lent, te assistència, suport i multitud de serveis a l’abast de l’empresa.

Gràcies amb aquest programa l’empresa podrà començar a exportar de forma senzilla, amb el mínim risc, s’adaptarà a productes i serveis, juntament amb la ma d’un especialista amb una amplia experiència en pymes i en comerç exterior, i per últim disposarà del recolzament de totes les institucions.

  1. Segons ens conte Xavier Berneda “les falsificacions afecten més a Munich que la pròpia crisis internacional”. Existeix alguna associació a Espanya per a la defensa de la marca, quina i quines funcions te? Pregunta opcional

Si que existeix una associació a Espanya que s’encarrega de la defensa de la marca, aquesta es la “Andema” Associació espanyola de la defensa de la marca, es una associació privada, sense ànim de lucre, que creuen en el poder de la marca com el principal actiu de les empreses, com a eina de competitivitat i com a element generador de riquesa i treball en la economia i en la societat.

Aquesta associació te com a funcions:

  • La defensa dels interessos de totes les marques.
  • La col·laboració amb nombroses institucions en la millora continua del marc legislatiu i pràctic de les marques a Espanya.
  • Conscienciar a la societat en general sobre el impacte positiu que les marques tenen en la economía, la innovació, el comerç, la seguretat i la salut del consumidor

SEGONA PART

  1. Quin és el codi TARIC1 relatiu al calçat de Munich? Quina posició va ocupar Estats Units en les exportacions d'Espanya, en valor, en el 2011? Quins són els 15 primers països d'exportació?

El codi TARIC relatiu al calçat de Munich es el 64.01

  1. Rànquing per productes (els 15 primers capítols del rànquing, ordenats per valor): d'acord al codi indicat en l'enunciat, buscar i analitzar les estadístiques d'exportació per productes d'Espanya amb destinació a EUA de l'any 2011, és a dir els productes més exportats a EUA. També comentar el lloc que ocupa el capítol del calçat (les dues primeres xifres del codi Taric).

  1. Emplenar i analitzar la següent taula referent a les exportacions/importacions entre Espanya i EUA per al codi Taric (subpartida aranzelària) indicat en el punt 1, en els anys indicats a continuació (Extensió màxima 1 pàgina).

PAÍS: EEUU

ANY 2009

ANY 2010

ANY 2011

Valor exportacions*

Valor importacions**

Nº operacions exportacions

Taxa de creixement del valor exportat respecte al any anterior(%)

Taxa de cobertura *** (%)

Saldo comercial

*Valor exportacions (ventes d’espanya cap al país)

**Valores importacions (ventes del país cap Espanya)

***Taxa de cobertura: (exportacions/importacions) x 100

  1. Segons la informació que pugueu trobar en l'estudi de mercat del ICEX2, adjuntat al principi d'aquesta segona part, i tenint en compte les característiques de l'empresa Berneda SA, EUA pot ser un mercat adequat per introduir-se en un futur proper? S'ha d'argumentar la resposta (extensió màxima una pàgina).

Després de llegir la informació relativa a l’estudi de mercat del ICEX2, posant com a país Estats Units, com a sector “moda” sobre al calçat i tenint en compte les característiques de l’empresa Berneda SA, hem observat que Estats Units si que es un mercat bastant adequat per introduir-se en un futur proper ja que es el major consumidor e importador de calçat del món, amb un quart de les importacions mundials totals, tot i així es un mercat difícil d’arribar i que costa mantenir-se degut a que te una gran competència, però aquesta competència no sempre es dolenta perquè fa que les empreses intentin sempre millorar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10 Kb)   pdf (123 Kb)   docx (17 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com