ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

INNOVACIÓ EMPRESARIAL


Enviado por   •  8 de Octubre de 2021  •  Biografías  •  1.475 Palabras (6 Páginas)  •  71 Visitas

Página 1 de 6

INNOVACIÓ EMPRESARIAL

  1. Defineix amb les teves paraules el concepte d’Innovació.

Innovació crec que són uns canvis o idees per millorar algú.

  1. Defineix la Innovació per processos i la Innovació per productes, posa dos exemples reals a cada tipus.

Innovació per processos: Implementació de nous processos de fabricació, logística o distribució.

Innovació per productes: Introducció en el mercat de nous productes o serveis.

  1. Pensa en una pastisseria que coneixes. Pot dur a terme alguna innovació?

Sí, pot posar en venda nous productes per a trair més clients.

  1. Explica la diferencia entre investigació, desenvolupament e innovació.

Investigació: es dur a terme estratègies per descobrir algú, però també es refereix al conjunt d’activitats d’indole intel·lectual i experimental..

Desenvolupament: és l’aplicació de la investigació per a dur a terme la fabricació o posta en marxa de nous materials o productes, o per la seva millora tecnològica.

Innovació: es la implantació de la investigació que dona com a resultat el producte, material o qualsevol tipus d’innovació realitzada per crear el fet diferencial de l’empresa.

  1. Defineix i explica la diferencia entre avantatge competitiu i competitivitat.

Competitiu: es el conjunt de característiques internes que l’empresa té que desenvolupar per obtenir i reforçar una posició superior front a les empreses competidores.

Competitivitat: Es la capacitat que té una empresa per desenvolupar uns avantatges competitius que li permetin tenir una posició destacada en l’entorn en el que actuï.  

  1. Que entens per creació de valor? Pensa en un producte que ja estigui en el mercat e imagina que podries fer per crear valor a partir de aquest producte.

Conjunt d’activitats que augmenten el valor per als accionistes, incrementant la rendibilitat sobre el capital invertit, així com el valor dels béns o el dels serveis per als consumidors.

  1. Entre els riscos que té una empresa al innovar, com explicaries el riscos comercial?

És el risc que assumeixen les empreses al no saber el grau d’acceptació que el canvi tindrà en els consumidors.

  1. De les següents empreses, investiga si en els últims temps han dur a terme alguna innovació, ja sigui en els processos, en els productes, en l’organització, etc.

Apple , BBVA, Iberia, eBay, IKEA, Nestlé

Apple: Airpords i l’Iphone X, BBVA: primera plataforma de banca mòbil desenvolupada globalment , Iberia: MyBagTag , eBay: “Find It On eBat” i “Image Search” , IKEA: Millorar la venda online , Nestlé:

  1. Pensa en un avanç tecnològic que hagi sorgit en els últims temps i que s’apliqui en la gestió d’administració d’una empresa.
  2. Defineix el concepte de tecnologia.

És el conjunt de sabers, coneixements, experiències, habilitats i tècniques mitjançant les quals es canvia, es transforma i es fa servir l’entorn amb l’objectiu de crear béns i serveis que satisfacin les nostres necessitats i els nostres desitjos.

  1. Explica què són les empreses de base tecnològica.

Són empreses l’activitat de les quals se centra en l’explotació de productes o serveis que requereixen l’ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l’activitat investigadora.

  1. Busca en internet exemples de base tecnològica i explica en quin sectors d l’economia actuen. En aquesta pagina pots trobar informació: www.guia.ceei.es/interior.asp?MP=4 
  2. Explica que entens per globalització.

És la tendència dels mercats i de les empreses a expandir-se fins a aconseguir una dimensió mundial, que sobrepassa àmpliament les fronteres estatals.

  1. Que vol dir internalització?

És l’obertura als mercats internacionals, és a dir , les operacions que efectua una empresa per vincular-se amb aquests mercats internacionals.

  1. Explica en que consisteix el programa EUREKA i busca a internet quins països formen part de la xarxa EUREKA.

El programa europeu EUREKA és un programa que té com a objectiu incrementar la competitivitat i la productivitat de la indústria europea i les economies dels estats membres, amb una major cooperació entre les empreses i els instituts de recerca en el camp de les tecnologies avançades, i especialment en biotecnologia, informàtica, telecomunicacions, transports, robòtica, automatització de la producció, energia i medi ambient.

Països que formen part de la xarxa:

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Israel, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Macedònia, Malta, Mònaco, Noruega, Països Baixos , Polònia, Regne Unit, República Txeca, República Eslovaca, Romania, Rússia, San Marino, Sèrbia, Suècia, Suïssa, Turquia, Ucraïna, països Punts Nacionals d'Informació (NIP) com Albània, Bòsnia i Hercegovina i Bulgària, i estats associats com Corea del Sud.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.8 Kb)   pdf (64.6 Kb)   docx (13.2 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com