ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La fageda


Enviado por   •  3 de Marzo de 2022  •  Informes  •  882 Palabras (4 Páginas)  •  114 Visitas

Página 1 de 4

Laura Ruiz Alcorisa 1567438

Víctor Mases Guisado 1567468

Cas 1 - La Fageda

1) Fes un breu resum de les activitats a les que es dedica l’empresa. Quina és la seva visió i missió organitzativa? Quin tipus de valor i per a qui crea valor l’empresa?

La Fageda és una societat cooperativa catalana situada a la Garrotxa orientada a la producció i  venda de iogurts i altres derivats làctics a través de més de 1.500 punts de venda. A demés, també ofereix visites guiades a les seves instal·lacions.

La missió de La Fageda és aconseguir la integració social completa de totes les persones amb disminucions psíquiques o trastorns mentals de la comarca de la Garrotxa, aconseguint-ho a través d’aconseguir llocs de feina adaptats a les característiques de cada persona tenint en compte les seves capacitats, ja que com diu Cristóbal Colón (fundador i president de l’organització), no existeixen discapacitats, sinó persones amb diferents capacitats.

Es vol que al futur hi hagi una continuïtat i millor fortalesa de la iniciativa de l’organització, que se segueix-hi complint la missió, per aconseguir una convivència humana de qualitat a futur, que es respecti la llibertat, les oportunitats i es tingui fe en les capacitats dels treballadors. Ja que la visió és ser un projecte social i empresarial sòlid que sigui un model d’inspiració per crear valor a la societat.

Aquesta organització crea valor sobretot social centrat molt als treballadors, ja que busca la millora de la qualitat de vida de les persones, la integritat, confiança, il·lusió... Encara que també crea valor als clients amb productes de qualitat, genera valor als seus stakeholders, que inclou treballadors, clients...

2) Explica com es desenvolupa l’estratègia de La Fageda a nivell corporatiu, de negoci i funcional.

A nivell corporatiu, l’organització competeix al sector dels làctics, amb el seu producte principal, que es el iogurt, i després també es dedica a la producció d’altres productes com melmelades, gelats, crema catalana...

A nivell de negoci, cuida de la renovació i la inversió equilibrant les contradiccions entre l’àmbit i l’àmbit existencial, es a dir, trobar un equilibri entre un projecte que necessita recursos per continuar endavant i alhora projecte assistencial que busca millorar la qualitat de vida del col·lectiu de discapacitats.

A nivell funcional, per aconseguir implementar a la pràctica aquesta estratègia i que es compleixin els objectius, l’organització, fabrica els productes amb aliments primaris catalans, integra treballadors discapacitats, fa visites guiades, produeix productes tradicionals...

3) Quins creus que són els factors clau que expliquen que La Fageda pugui competir amb empreses com Danone o Nestle?

El principal factor clau que fa que la fageda pugui competir amb empreses com Danone o Nestle és que els seus productes son naturals, procedents de una matèria primera de les seves granges i amb un exhaustiu control de qualitat.                                                  Aquest fet dona com a conseqüència un iogurt de granja, apreciat per un milió de consumidors de mercat català.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.5 Kb)   pdf (53.1 Kb)   docx (28.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com