ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Marqueting Mix


Enviado por   •  15 de Abril de 2012  •  583 Palabras (3 Páginas)  •  514 Visitas

Página 1 de 3

Les varibles que conformen el màrqueting mix de l'empresa o 4 P, serveixen per aconseguir els objectius plantejats a partir d’unes determinades estratègies de màrqueting. Aquestes variables són: el producte (product), el preu (price), la distribució (place) i la comunicació (promotion).

1) Política de producte

El refresc Coca-Cola ofereix una gran quantitat de referències, adaptades a gairebé la totalitat de gustos dels consumidors, per exemple, varietat light, baixa en sucre, sense cafeïna, gust a llimona, etc.

La percepció del refresc Coca-Cola com a únic i de gran qualitat. Així es percep pel públic en general com el genuí refresc de cola.

El refresc Coca-Cola és conegut mundialment, tant per la seva imatge de marca, com per la seva presentació en ampolles d’una forma característica i llaunes. Això constitueix un dels actius fonamentals de l'empresa.

Gran varietat de formats d'envasos: llauna, ampolles de vidre, ampolles de plàstic de gran format, dispensadors per al sector de bars i restaurants, etc.

2) Política de preu

El preu d'aquest tipus de beguda refrescant no pot ser excessiu i varia en funció dels països o zones de consum. Amb uns preus de comercialització tan baixos, l’empresa pot fer front als considerables costos de comunicació, gràcies a la gran quantitat d'unitats venudes. Tot i així, la seva estratègia de preus es basa en fixar-los lleugerament per sobre dels de la competència amb l’objectiu de posicionar el producte com a genuí i de qualitat.

Evidentment, el preu varia en funció del canal de venda: gran distribució, HORECA (Hostaleria, Restaurants i Cafeteries), venda automàtica (vending), etc. En alguns casos s’estableixen acords d’exclusivitat però no en el cas del gran consum.

3) Política de distribució

El refresc Coca-Cola es produeix en plantes embotelladores a nivell mundial. Hi ha centres de producció independents a diferents països que fan possible una millor adaptació als gustos locals dels consumidors.

L'empresa sempre ha optat per innovar en la distribució, amb la utilització de màquines de venda automàtica i en qualsevol tipus de dispensador automàtic. L’objectiu ha estat sempre ser present en les situacions més variades de lleure i consum.

La xarxa de distribució de productes de l'empresa requereix d’una organització logística complexa i eficient a tots els nivells.

Es realitzen, de forma habitual, diferents accions de marxandatge per tal de promocionar el producte en el punt de venda. Això suposa la negociació de plans promocionals amb les principals cadenes de gran distribució (Carrefour, Eroski, Caprabo, Alcampo, etc.)

L’estratègia

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com