ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Anna Sullivan


Enviado por   •  10 de Diciembre de 2013  •  563 Palabras (3 Páginas)  •  252 Visitas

Página 1 de 3

Anna Sulivan

Sullivan va néixer el 14 d'abril de 1866 en una família pobre en Feeding Hills, a l'estat de Massachusetts. Era una dona extraordinària. Va ser la mestra de Helen Keller. Els seus pares van ser Thomas Sullivan i Alice Cloesy, que van arribar a Estats Units des Irlanda, com a conseqüència de la Gran fam irlandesa. La seva mare patia de tuberculosi i va morir quan Ana tenia vuit anys. Sullivan va tenir dos germans: Maria i Jimmie. Quan la seva mare va morir els seus dos germans van ser enviats a viure amb altres parents i Anne romandre a la llar per tenir cura del seu pare.

Després d'un temps els parents no podien seguir amb la cura dels nens, i Anne no podia seguir més al seu pare. Van enviar als dos nens a la casa de nens pobres del comtat a Tewksbury, Massachusetts. Allí va morir Jimmie afectat per una tuberculosi de cadera.

Anne Sullivan havia contret una malaltia anomenada tracoma, la qual va deteriorar la seva vista. Va estar a l'Escola de Perkins per als Cecs a Boston, on se li van fer moltes operacions per tractar la seva malaltia. La seva vista va millorar i va arribar a ser una estudiant exemplar, graduant-se amb honors.

Per ajudar a altres nens cecs, Anne aprendre l'alfabet manual i va treballar amb una noia cega i sorda anomenada Helen Keller. Aquesta experiència li serviria per al futur.

Sullivan i Hellen Keller.

Sullivan es va traslladar a Tuscumbia, Alabama, on va conèixer a la seva nova alumna, Helen Keller. Va començar immediatament a treballar amb ella ensenyant a llegir, escriure i parlar. Així Helen va poder començar a entendre el seu entorn. Sullivan feia que Helen toqués les coses i llavors lletrejava el que l'objecte era, a la mà d'Helen. Així, Helen va aprendre a llegir. Perquè aprengués a escriure, Sullivan li va aconseguir un tauler especialment dissenyat, acanalat de manera que un llapis podia formar lletres. Per ensenyar-li a parlar, Sullivan posava la mà d'Helen en la seva gola perquè pogués sentir les vibracions creades en passar els sons per la gola. Sullivan feia que Helen tractés de formar aquestes mateixes vibracions.

El seu discurs, però, seguia sent confús. No va ser fins anys després que, amb l'ajuda de la tècnica d'un professor de veu i el suport d'Annie, Helen va poder finalment parlar clarament.

Eventualment Helen Keller va ser a la Universitat de Radcliffe i es va graduar amb honors. Helen Keller va publicar el seu primer llibre el 1902, La història de la meva vida, que va ser redactat per John Albert Macy. Macy es va casar amb Annie Sullivan. No obstant això, la unió no va durar.

Sullivan i Keller van viatjar a Hollywood per filmar una pel · lícula basada en les seves vides, bàsicament per interès econòmic.

La pel·lícula, anomenada

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com