ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Los Grandes Cambios De La Humanidad


Enviado por   •  30 de Octubre de 2012  •  1.633 Palabras (7 Páginas)  •  655 Visitas

Página 1 de 7

.3.1 REDUCCIO DE LLEGATS EXCESSIUS.

Llegat A: 100

B: 200

Hereu: 250

En lherencia queden bens de 250. Quan s’han pagat els pasius, carregues i tal als creditors. Pero hay 250, y tiene que pagar 300. Que puede hacer, pagarlo si quiere o puede reducir proporcionalmente el importe de los legados.

Por tanto tiene el derecho de reducir los legados. Es reduiran en relacio a les quantitats respectives, el llegat mes alt es reduirà mes. A no ser que el testador hagues previst que hi ha un llegat preferent a un altre. (primero le pagas el legado a A, i luego si hay le pagas al otro pero si no hay reduces B). l’hereu nomes esta gravada a cumplir el llegat fins la quantitat que ha rebut com herencia, perque lhereu no pot sortir perdent amb els llegats.

4.2.3 LA QUARTA FALCIDIA. O quota hereditària mínima.

- Dret que te l’hereu a reduir els llegats per tal que li quedi com a minim una ¼ part de lactiu hereditari líquid.

- origen dret roma. ELS LLEGATS quedaven sense eficacia perque el testament quedaba inefica, quan l’hereu no aceptaba l’herencia perque hi havia moltes càrregues. Es va oferir une stimul a lhereu perque acceptes l’herencia. I els estimuls heren economics (como minimo te quedas con la cuarta parte, y si no la tienes puedes reducir los legados).

- Discutit manteniment en el CCat.

Avui dia si el testament es ineficaç, es converteix en condicil a favor dels llegats. Aquí si lhereu no acepta pitjor per ell, els llegats valdrán igualment. El fonament originari ja no hi es. Tot i que la institució s’ha mantingut igual. Enel primer projecte delllibre IV es va eliminar, pero finalment es va tornar a introduir. El que s’ha fet es canviar el nom, ara es diu quota hereditaria minima. A l’hereu li queda un contingut material minim de l’herencia.

EL DRET A LA QF.

- Cal que el causant no lhagi prohobit.

- Acostuma a ser una practica bastant extensa, que quan es fa testment el notari directament si fa llegats diu el testador prohibeix la QF. Per tant en molts testaments hi ha aquesta clausula, perque es fica per evitar problemas. La legitima es un dret que et dona la llei que no es pot excloure, a diferencia de la QF.

- La pot retenir tan l’hereu testamentari com l’intestat. (llegats fet en el codicil)

- Varis hereus, cadascu te dret a la cuarta part de la seva quota respectiva.

- Fideicomis…

- MOODLEE!!!

CÀCUL DE L’IMPORT DE LA QF.

Es tracta de tot allo que queda a l’herencia del qual el testador en pot disposar lliurement, de tot aixo te dret a quedarse la quarta part l’hereu. Amb aixo es vol dir que si el testador a fet una donacio entre hereus, aixo no es computa als efectes del calcul de la QF. Pero si es computaría per la legitima.

A lherencia li queden mil, i has de pagar 200 en concepte de legitima. Daquests 200 no sen pot de disposar lliurement, per tant els has de desomptar. El que quedaran seran 800. La QF es comuptaria respect eels 800. No pots disposar lliurement.

- Idea general: limit a la facultat dorendenar llegats per part del testador.

- Actiu: bens dels que el testador podía disposar per via de llegat:

a. Benss que queden a lherencia.

b. Bens dels que s’ha disposat per via de llegats.

c. Credits del causant.

d. No inclou els bens dels que s’ha disposat en pacte successori, ni els bens donats. (entre vius o per causa de mort).

- Pasiu: de lactiu es deduirà:

a. Deutes del causant.

b. Despeses de darrera malaltia i d’enterrament.

c. Import de les legitimes..

d. MOODLE!

IMPUTACIÓ I REDUCCIÓ DE LLEGATS:

- Imputacio: el que rebi cada hereu en vrtud del seu titol d’here, no el que percebi per altres vies. (ex: prellegat, donacio, entre vius o per causa de mort).

- Si com hereu no rep el que li toca, podrá reduir els llegats.

- Llegats no reduibles:

a. Els fets en pagament de les legitimes o de deutes.

b. Llegats daliments.

c. Aquels que el testador hagi dit que no son reduibles.

- MOODLE!!!

-

JO TINC 800 A LHERENCIA, fas un llegat entre 3 i esgotes l’herencia. I uno de estos tres es hereu. Tiene que recibir esta cuarta parte en concepto de hereu, no vale en concepto de legatari!!! Rebras por legatari i por hereu ese minimo.

El testador podría dir tambe que certs llegats no son reduibles. Puede decir el testador, tu legado no quiero que se vea reducido por la QF. De la misma manera que el testador puede decir prohíbo que tengas QF, pero dices buieno tu legado se podrá reducir por la QF entonces tu derecho a la QF se limita.

TEMA 10. LES DISPOSICIONS MODALS.

1. Concepte.

Utilitat

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.5 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com