ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reflexiones sobre la cultura digital (cat)

Irene BriegasReseña25 de Mayo de 2020

817 Palabras (4 Páginas)181 Visitas

Página 1 de 4

“Algunas reflexiones sobre la cultura digital “és el titol de l’article del profesor d’investigació sobre nous mitjans de la universitat de Lancaster Charles Gere. En aquest dona rellevancia a la transformació que ha suposat la tecnologia, en especial les que formen part de la cultura digital com internet, i com amb el seu desenvolupament hem passat de ser consumidors pasius de la tecnologia a actors actius dins d’aquest fent que formi part del nostre dia a dia.

La idea principal que vol transmetre aquest article és que la tecnologia, en concret l’aparició de l’internet, ja forma part de la nostra vida d’una manera quasi esencial, i que aquest fenomen s’està donant d’una manera tant accelerada que no ens estem adonant pero està transformant el món. Al principi conceviem internet com a transmisor de la informació com la televisió, els llibres i la radio o li donavem un ús complementari on només erem consumidors d’informació (escoltavem música, llegiem el diari…), però ara som creadors d’informació, i per tant som agents actius dins d’aquest mon.

L’aparició de les xarxes socials com els blogs, forums, youtube, facebook, entre moltes altres ha creat una nova cultura la que segons l’autor denominem “cultura participativa” on mitjançant l’intercanvi d’informació ja siguin imatges, opinions, videos… amb altres usuaris i la influencia que poden causar aquests sobre nosaltres, pot transformar fins i tot la nostre manera d’actuar i ser, creant un nou jo.

Personalment em posiciono amb les idees expresades per l’autor, crec que l’aparició de les tecnologies digitals ha transformat el món i aquesta ja forma part del nostre dia a dia de manera imperceptible. A dia d’avui és molt dificil o quasi imposible coneixeir algú que no tingui telefon movil o en el cas dels joves que no tingui perfil o sigui coneixedor de xarxes socials com facebook o instagram.

L’aparició de les xarxes socials ha revolucionat el món i a les persones, creant així un canvi trascendental en tots els aspectes de la nostra vida, però sobretot pel que fa a la comunicació amb els altres. Hem creat una nova cultura on mitjançant lús de la tecnologia digital podem estar connectats i coneixer gent de tot el món, mitjançant la creació d’un perfil amb imatges, gustos, opinions, talents… on tal i com diu l’autor de l’article el dr Charles Gere personalitzem i construim el nostre jo.

Per una banda em sembla positiu l’aparició d’aquesta nova cultura, ja que ens permet coneixer i estar connectats a l’instant no només amb els nostres amics o persones properes sinò també amb gent de tot el món afavorint l’ampliació dels nostres coneixements i la concepció i obertura de la ment sobre com és el món i el que passa diariament. Però per l’altra banda penso que les xarxes socials i el seu impacte són un arma de doble tall i pot suposar consequencies negatives pel que fa a la representació del jo, especialment en els joves i adolescents.

En els darrers anys ha aparegut un nou fenomen conegut com “influencer” el qual fins i tot es considera un treball. Un influencer és una persona que mitjançant les seves xarxes socials mostren, en la meva opinio, una imatge idealitzada sobre la seva vida. Aquestes persones tenen molts seguidors majoritariament adolescents, i acostumen a representar una “influencia” en aquests. El problema d’aquest fenomen és que els joves d’avui dia vulguin ser com als seus idols, els quals acostumen a ser imatge de marketing d’agencies publicitaries i per tant no són o mostren una representació real del seu jo, sinò la creació d’aquest, filtrat en aspectes que creuen que serà més atraient pel públic.

Si els joves volen seguir patrons de vides idealitzades i no reals, la consequencia pot portar a frustracions i conflictes emocionals els quals afectan a la salut mental,

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (5 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com