ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cómo se comportan los adolescentes en instagram


Enviado por   •  19 de Noviembre de 2015  •  Documentos de Investigación  •  4.445 Palabras (18 Páginas)  •  82 Visitas

Página 1 de 18

[pic 1][pic 2][pic 3][pic 4]

EL COMPORTAMENT DELS ADOLESCENTS A INSTAGRAM

[pic 5]


[pic 6]

ÍNDEX

INTRODUCCIÓ        

METODOLOGIA        

I. MARC TEÒRIC: ELS JOVES A LES XARXES SOCIALS        

I.1. QUÈ ÉS UNA XARXA SOCIAL?        

I.2. QUÈ ÉS INSTAGRAM?        

I.3. QUÈ ÉS LA MANIPULACIÓ DE FOTOGRAFIES?        

I.4. QUÈ ÉS L’ÈXIT A INSTAGRAM?        

II.  EL COMPORTAMENT ADOLESCENT EN LES XARXES SOCIALS        

II.1. RISCOS DE LES XARXES SOCIALS        

III. PART PRÀCTICA        

III.1: CONCLUSIONS DE L’ENQUESTA        

III.2. ENTREVISTA A UNA EXPERTA: ROSER POBLET        

III.3: COMENTARI I CONCLUSIONS SOBRE LA FITXA D’OBSERVACIÓ        

WEBGRAFIA        

III. ANNEXOS        

ANNEX 1: ENTREVISTA A UN EXPERT: ROSER POBLET DE L’INSTITUT LES TERMES [psicòloga que treballa amb adolescents]        

ANNEX 2: FITXA D’OBSERVACIÓ PER LES FOTOGRAFIES PENJADES A INSTAGRAM        

ANNEX 3: ENQUESTA PASSADA A 40 ALUMNES ENTRE QUART ESO I PRIMER BACHILLERAT        

INTRODUCCIÓ:

Des de fa uns anys, la xarxa social d’Instagram[1] és la més utilitzada pels adolescents per a la publicació i visualització de fotografies. El nostre treball està orientat cap a l’anàlisi de les fotografies publicades per aquests joves en funció del sexe i l’edat (entre quinze i divuit anys). Arran d’aquest propòsit, ens plantegem diversos objectius. Conèixer les diferències entre els alumnes de quart i primer de batxillerat de l’Institut Les Termes, conèixer les seves particularitats en l’ús de les xarxes socials, conèixer els avantatges i inconvenients d’aquest ús, descriure la problemàtica que comporten les xarxes socials, aplicar els coneixements de sociologia apresos durant el curs i finalment elaborar un bon anàlisi i representació dels resultats. 

A partir dels nostres coneixements, deduïm que la nostre investigació conclourà en les següents hipòtesis:

  • Les noies manipulen més les fotografies respecte els nois.
  • Els nois tenen menys èxit en les fotografies respecte les noies.
  • Les noies realitzen més fotografies dins de casa respecte els nois.

METODOLOGIA:

Per dur a terme aquest petit treball de recerca ens hem centrat amb quaranta alumnes del centre IES les Termes de Sabadell, dels quals, vint eren deu noies i deu nois de quart d’ESO i els altres vint, eren deu noies i deu nois de primer de batxillerat.

Per verificar o no les nostres hipòtesis hem passat una enquesta ( a quaranta alumnes repartits de manera mencionada anteriorment) i una fitxa d’observació en la qual volíem observar les diferencies principals en les fotografies de nois i noies d’aquests cursos. Entre aquestes, destaquen la manipulació, l’èxit i la localització de la fotografia.

Aquesta petita recerca està estructurada en dos gran apartats, el marc teòric i la pràctica per comprovar les nostres hipòtesis.

En el marc teòric es defineixen els conceptes més importants d’aquest tema: xarxa social, Instagram, manipulació de fotografies i èxit. A més, hem lligat aquest àmbit en el món dels adolescents i, per tant, hem afegit apartats, on hem definit l’ús dels joves de les xarxes i els riscos que comporten aquestes actituds.

Una vegada ja complerta la part teòrica, vam començar amb la pràctica. A la pràctica volíem dur a terme tot el contingut pres prèviament i verificar o no les nostres possibles hipòtesis. Per dur a terme aquest acte, primerament, vam fer una fitxa d’observació per estudiar-ne les principals diferencies entre sexes i edat. Seguidament, vam realitzat una enquesta a quaranta alumnes triats a l’atzar per treure’n més informació detallada.

I per acabar, vàrem fer una entrevista a un expert. L’expert, en el nostre cas, va ser la Roser Poblet, una psicòloga del centre IES les Termes de Sabadell que treballa amb joves, amb la qual cosa, teníem com a objectiu, entendre millor els comportaments dels adolescents en aquest món virtual.

I. MARC TEÒRIC: ELS JOVES A LES XARXES SOCIALS

I.1. QUÈ ÉS UNA XARXA SOCIAL?

A finals de 1800, Émile Durkheim[2] i Ferdinand Tonies[3] anunciaven la idea de les xarxes socials[4] en les seves teories i investigacions de grups de la societat. Aquestes van argumentar que els grups socials poden existir en forma de llaços socials personals o bé enllaçats a individus que comparteixen valors i creences, creant una interacció entre ells. 

Una xarxa social, és una estructura creada pel conjunt de relacions entre els diferents individus que la formen (amistat, família, laborals...) i, també, que comparteixen interessos i creences. Si aquesta xarxa social la traslladem en zones virtuals com pot ser en una xarxa d’Internet, s’anomena xarxa social virtual.

La xarxa social virtual o una comunitat en línia és una estructura formada per persones que estan interconnectades a Internet per diferents tipus de vincles (afectius, familiars, laborals, sexuals, amistat...) i es caracteritza per ser un nou model de comunicació i interacció entre les persones que es dóna a la xarxa d’Internet. De manera que, és una forma ràpida, gratuïta i còmode per arribar a un contacte virtual amb algú de qualsevol part del món establint lligams.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (27.4 Kb)   pdf (631.7 Kb)   docx (626.3 Kb)  
Leer 17 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com