ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Derecho Mercantil


Enviado por   •  11 de Mayo de 2015  •  831 Palabras (4 Páginas)  •  86 Visitas

Página 1 de 4

Lliçó 1. L'empresa i l'empresari

1.1. El Dret Mercantil

DRET MERCANTIL- branca de Dret Jurídic que s'ocupa de regular la figura i l'estatut del empresari,com també de diferents aspectes de l'activitat que aquest empresari desenvolupa i l'àmbit en el que la realitza.

''Lluis mercatonum''

TOT comença amb ''la revolució francesa''- la burgesia esta exclosa del govern, del poder, de la monarquia absoluta por una manera diferent + ''laica''.....Napoleo

1.2. L'empresa i l'empresari

L'empresa es una activitat. Qui desenvolupa

Empresa en sentit subjectiu-empresari(concepte)

Empresa en sentit objectiu-establiment mercantil

EMPRESARI és la persona física o jurídica que desenvolupa una activitat empresarial a través del establiment mercantil.

ESTABLIMENT MERCANTIL és el conjunt de béns i drets materials i immaterials que organitza l’empresari i a través dels quals exerceix l’activitat.

EMPRESARIS són subjectes a una disciplina especial (normes especials),Estatut Jurídic de l’Empresari. Té dos deures:

-deure d’inscripció al RM

-deure a la comptabilitat

Requisits del empresari

Tota aquella persona física o jurídica per si mateix o per mitjà d’un representant exercita en nom propi una acyivitat econòmica de distribució, producció de béns o serveis en el mercat. Adquirint la titularitat dels drets i obligacions nascudes d’activitat econòmica.

Parts d’estudi

L’empresari poden ser persona física o jurídica. Així mateix poden ser persones individuals o empresari social (col·lectiu) SL o SA.

Empresari Individual (persona física)

Per ser empresari ha de cumplir requisits:

-major d’edat + de 18 anys

-tenir la plena capacitat per governar-se a si mateix i disposar del seu patrimoni. NO tenir incapacitat per cap jutgat. Els emanticipats tenen unes limitacions perque a nivell mercantil no compleixen els requisits.

Però l’art. 5 de Codi de Comerç recull una excepció on els menors, incapacitats poguin ser empresaris. Quan volen continuar l’activitat dels seus pares o causats. Es faria mitjançant els gusrdadors del menor o incapacitat els ‘’representants’’.

Aquesta excepció es raona en PPI DE CONSERVACIÓ D’EMPRESA on el legislador d’una empresa preten protegir les empreses que ja funcionen que segueixin funcionant.

Les persones no poden concoure en cap causa de legal de prohibició de exercir el comerç. On la llei diu que no es pot complir el comerç.

Poden basar-se en :

-prohibició absoluta. En cap cas podran intervenir en comerç. Els carregs d’estat, membres del govern no poden exercir sobre ells recau la prohibició absoluta.

-prohibició de causes relatives. Es limita el marge geogràfic, però si en la resta del territori: jutges i margistrats.

Les persones que compleixen aquests requisits tenen dret a llibertat d’empresa de la Consitució Espanyola (art.38 de CE)

La funció del empresasri (foj) ¿?

És l’únic que te incentius necessaris per dur a l’empresa a la màximització

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com