ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA VIDA ES BELLA


Enviado por   •  16 de Noviembre de 2013  •  1.421 Palabras (6 Páginas)  •  297 Visitas

Página 1 de 6

1.FITXA TÈCNICA

Títol original de la pel•lícula: La vita é bella

Duració: 115 minuts ( 1 hora i 55 minuts)

País i any de realització: Itàlia, 1998

És apta per tots els públics?: Si

Direcció: Roberto Benigni

Guió: Roberto Benigni i Vincenzo Ceromi

Intèrpret de:

Dora: Nicoleta Braschi

Guido: Roberto Benigni

Josué: Giorgo Cantarini

Tiet: Giustino Durano

Ferruccio: Sergio Bini Bustrie

Iaia: Marisa Paredes

Funcionari: Franco Mescolini

Dr.Lessigner: Horst Buchh

2.RESUM

Guido és un home italià que durant la Segona Guerra Mundial, s’enamora i després es casa amb Dora i tenen un fill que es diu Josué.

Durant la guerra porten a Guido, el seu tiet i Josué, a un Camp de Concentració. Dora que es queda sola, decideix anar al tren que els portarà al camp per pujar-hi i marxar amb la seva família. Guido li fa creure al seu fill que és un joc i que només guanyarà si els militars alemanys no el veuen, el premi es un tanc. El nen té molt interès pel tanc i el seu pare li diu que si guanya els portarà a casa.

Guido amaga a Josué, i disfressat de dona va a veure a la Dora però els militars alemanys el veuen i el maten. Al dia següent Josué surt del seu amagatall i veu el camp buit ja que ha sigut alliberat. De sobte veu un tanc que s’acosta i un home que parla en Anglès el recull i el porta a casa seva. Pel camí es retroba amb la seva mare Dora.

3.ACTIVITATS

3.1.VALORS.

VALORS CORRESPONENTS

Guido es vesteix d’Inspector per veure a Dora a l’escola Amor i sacrifici, optimisme i valentia.

El cavall del tiet de Guido és pintat Crueltat i violència.

A l’arribada del tren, a l’estació, són separats dones, homes, vells i nens Racisme, crueltat, intolerància i violència.

Dora puja el tren amb destí al Camp de Concentració Amor i sacrifici, voluntat, valentia, amistat i solidaritat.

Guido tradueix les instruccions del militar alemany Optimisme, valentia i fantasia.

Guido, buscant a Dora , crida a les dones del camió perquè saltin d’ell Amor i sacrifici, valentia, amistat i solidaritat.

3.2.PERSONATGES.

PERSONATGE TRETS PRINCIPAL O SECUNDARI

Funcionari Conformista i prepotent. Secundari

Josué Fantasiós i alegre. Principal

Iaia Conformista. Secundari

Dora Idealista, romàntica, valenta i alegre. Principal

Tiet Conformista, cavaller, valent i alegre. Secundari

Dr.Lessigner Idealista, materialista, prepotent i egoista. Secundari

Guido Fantasiós, cavaller, romàntic, valent i alegre. Principal

Ferrucio Alegre. Secundari

3.3.REFLEXIÓ.

Guido està disposat a aconseguir un objectiu probablement impossible: protegir el seu fill dels horrors que l’envolten, ocultant la por, l’esgotament i conservant l’ humor i la imaginació malgrat estar envoltat de les circumstàncies més inhumanes i inimaginables. Guido vol seguir creient que la vida és meravellosa.

El premi que fa guanyar Guido a Dora i Jossé, és que després de tant sofriment en el Camp de Concentració, puguin estar altre cop junts i feliços.

3.4.DORA.

Dora és una persona amb molts sentiments cap a la seva família, i tot i que sap el que li espera en el Camp de Concentració, decideix anar a la cabina de tren per pujar i estar amb els seus, a qui estima moltíssim. Dora creu que el mal serà vençut i que finalment guanyaran els seus sentiments d’amor.

3.5.DOCTOR LESSING.

El doctor Lessing, és un personatge egoista que en cap moment vol ajudar a Guido i la seva família a sortir del Camp de Concentració. Només vol que Guido l’ajudi a resoldre un enigma que li ha enviat una amic seu.

Es mostra doncs, con una persona idealista, materialista, prepotent i egoista. Realment demostra que no té cap tipus de sentiment envers les persones i es mostra com un autèntic Nazi.

3.6.INVESTIGACIÓ HITLER.

El Partit Nacional Socialista Alemany dels Treballadors va ser un partit polític alemany entre 1920 i 1945. El seu líder, Adolf Hitler va ser nomenat Canceller d’Alemanya el 1933 i ràpidament va establir un règim anomenat Tercer Reich. La ideologia antisemita del partit Nazi va conduir el règim a l’holocaust, en el qual cinc milions de jueus van ser assassinats,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.4 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com