ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ANÀLISI PEL·LÍCULA CIUDADANO KANE


Enviado por   •  4 de Enero de 2022  •  Documentos de Investigación  •  3.661 Palabras (15 Páginas)  •  88 Visitas

Página 1 de 15

ANÀLISI PEL·LÍCULA CIUDADANO KANE


[pic 1]

ÍNDEX

FITXA TÈCNICA        2

INTRODUCCIÓ        3

RESUM ARGUMENTAL        4

ANÀLISI ESTILÍSTIC        6

ANÀLISI TECNOLÒGIC        11

ANÀLISI HISTÒRIC        12

CONCLUSIÓ        13

BIBLIOGRAFIA/REFERÈNCIES        14

Fitxa tècnica:        14

Resum argumental:        14

Anàlisi estilístic:        14

Anàlisi tecnològic:        14

Anàlisi històric:        14

-Les dues crítiques han de ser presentades en un sol document en pdf o word.

- Una de les crítiques  ha de ser de la llista de pel·lícules de  Sight & Sound i l’altra de la llista de la BBC.

- La extensió total del document ha de ser d’un màxim de 12 pàgines amb fotos o il·lustracions incloses.

- Es recomana no utilitzar una mida de lletra excessivament gran ( excepte en els títols) però  es pot triar qualsevol tipus.

- Les crítiques poden estar redactades tant en català com en castellà.  


  1. FITXA TÈCNICA

 

Títol del Film

Citizen Kane/ Ciudadano Kane

Any d’estrena

1941

Director/a

Orson Wells

Repartiment

 Charles Foster Kane (Orson Welles)

Bernstein (Everett Sloane)

Susan Alexander Kane (Dorothy Comingore)

Jedediah Leland (Joseph Cotten)

Emily Monroe Norton Kane (Ruth Warrick)

Walter Parks Thatcher (George Coulouris)

Jerry Thompson (William Alland):

Guió

Guió Original

Guionistes

Orson Welles,

Herman J. Mankiewicz,

John Houseman,

Mollie Kent,

Roger Q. Denny

Productor/a

Orson Welles

George Shaefer (RKO Pictures)

Director/a fotografia

Gregg Toland

Compositor banda sonora

Bernard Herrmann

Director efectes especials

Vernon L. Walker

  1. INTRODUCCIÓ

Rosebund, van ser les últimes paraules abans de morir de Charles Foster Kane. Amb aquesta premisa argumental s’inicia la pel·lícula de Ciudadano Kane considerada com una de les millors pel·lícules del cinema. La seva estètica trencadora, la gran versatilitat a l’hora de tractar diferents temes i problemàtiques i la capacitat de ser inclosa en una gran varietat de generes, fan que la pel·lícula hagi estat reconeguda com una de les millors i com una revolució dins de la industria cinematografia en el moment de la seva creació. Ja sigui per la genialitat del director Orson Welles, pels dots interpretatius de tot l’equip de repartiment o pel conjunt de directors dels diferents departaments : Banda Sonora, direcció de fotografia, productora… (miri fitxa tècnica pàg 2) és obvi veure com aquest film és una obra mestra en tots els sentits.

En el següent treball es farà un anàlisi dels diferents aspectes que componen la pel·lícula amb l'objectiu de desarticular-la i entendre les raons de la seva gran fama i rellevància. Per fer-ho s’han seguit les pautes donades per a realitzar aquest treball d’analisis i s’ha estructurat en diferentes seccions:

La primera, és composa d’una fitxa tècnica en què es poden veure els diferents professionals que han treballat en la pel·lícula, els seus departaments i informació addicional com l’any d’estrena o el mateix títol de la pelicula.

El següent apartat es centra en l'anàlisi de l’argument que condueix la pelicula, posant èmfasi en les diferents parts de la trama que destaquen, ja siguin per originalitat com per qualitat. En resum, sintetitza la narrativa de la película i s'analitza en conseqüència.

A continuació, s’hi troba l'anàlisi estilístic en el que, com bé el nom indica, es busca trobar quines van ser les diferents tècniques, idees, arguments, de caràcter més estètic, que van permetre que la pel·lícula guanyés tant de prestigi dins del sector cinematogràfic. S'observa la seva narrativa, l'ús de tècniques i els usos, plans i enquadraments, és a dir, el que correspondria al departament de fotografia de la pelicula. Cal destacar que Orson Welles, director de film, ressalta per el gran ventall de recursos que empleaba en les seves produccions, per això hem cregut de gran importancia focalitzar gran part del treball en aquest apartat.


  1.  RESUM ARGUMENTAL

El film comença endinsant-nos al castell de Xanadú. Enormes reixes, passadissos i estances buides són travessades dins arribar a una habitació on un ancià xiuxiueja uns mots abans de morir. "Rosebud" és l'única paraula que aconsegueix articular.La defunció del misteriós home és notícia arreu del món, una sèrie de periodistes es reuneixen per veure un muntatge sobre la vida de l'home mort, el célebre milionari, periodista i polític Charles Foster Kane. Rawlston, el cap de la redacció expressa la seva disconformitat amb el muntatge, segons aquest, el vídeo comença des de la mort de Kane, i rememora els esdeveniments més destacables de la seva vida, però no aconsegueix plasmar qui va ser veritablement aquest home. Rawlston pregunta per les últimes paraules de la celebritat, intrigat pel significat d'aquestes. És per això que li demana a un dels seus periodistes, Jerry Thompson, que entrevisiti a unes quantes persones que van conèixer al milionari per tal d'esbrinar el que volia dir "Rosebud". La majoria dels presents assumeix que la paraula tindrà una explicació molt més senzilla del que aparenta.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (23 Kb)   pdf (2 Mb)   docx (2 Mb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com