ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Invitació a la Sociologia de P.Berger


Enviado por   •  27 de Marzo de 2023  •  Apuntes  •  723 Palabras (3 Páginas)  •  39 Visitas

Página 1 de 3

Sociologia

Arturo Javier Romero Perez

Treball Social 2022-2023

Limitats en una llibertat.

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Introducció:

La frase escollida, és de capitul 4 del llibre Invitació a la Sociologia de P.Berger, més concretament a la pàgina 115.

Desenvolupament:

Berger primerament ens presenta a la frase dos fets.

En els fets exteriors, es produeix una externalització la qual els canvis i les entitats apareixen externament de la persona o l'individu i aquest a conseqüència de l'acostumació i la normalitat les accepta. Això vol dir que nosaltres som influenciats per la societat i els costums on ens fan pensar i actuar d'una manera determinada dins dels termes establerts per la mateixa societat, tots nosaltres fem el mateix i seguim a les masses, ja que els límits ens comporta obeir sense saber bé el que estem fent ni els nostres ideals tot seguint d'un control social clar a la societat.

En l'objectiu a nosaltres fa referència a les accions repetides que es transformen en comuns i típiques i passen a la quotidianitat entre totes les persones normalitzant un tipus de conductes que són de opressió de la llibertat de la persona. Tot aquest control social té la finalitat controlar i fer mesures amb les persones que sobresurten de el normal establert, vol gratificar a les persones controlades per tenir un exemple de les altres persones i que tots seguim aquella influència, o sinó pots patir uns càstigs legals on la violència física i mental com pot ser la intimidació i les amenaces formen part d'allò. Això es veu reflectit en el llibre amb poder eliminar els indesitjables i poder donar exemple als altres.

L'estratificació és una manera d'organitzar a la societat de manera jerarquitzada on es pot classificar per un sistema racial o un sistema de classes segons el nivell econòmic on es basa en els criteris econòmics en l'ocupació i nivells d'ingressos i també en l'educació. Aquesta classificació determina la forma de parlar de la persona, forma d'actuar, l'educació i la religió.

Bergen al capítol amb similitud del text, parla de les institucions on esmenta el seu òrgan regulador de la societat que redreça les accions humanes. Aquestes accions no han de passar les restriccions humanes concebudes que modelen les interaccions

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)   pdf (47.1 Kb)   docx (9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com