ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pontevedra. Una ciudad modelo


Enviado por   •  16 de Abril de 2018  •  Reseñas  •  560 Palabras (3 Páginas)  •  133 Visitas

Página 1 de 3

Andreu Vicente Solsona 1365035.

GEOGRAFIA ECONÒMICA GRUP 70.

PONTEVEDRA, UNA CIUDAD MODELO.

Pontevedra ha sigut reconeguda, en concret, per les seues bones pràctiques en materia de mobilitat i accessibilitat. Cal di que el model de ciutat de Pontevedra va ser dels 406 projectes seleccionats, corresponents a 95 països de tot el món, per a optar a la desena edició del Premi Internacional de Dubai. El guardó internacional afavorit per Nacions Unides reconeix les millors practiques per a millorar les condicions de vida. Va ser una de les sis premiades, sent l’únic projecte executat en sòl europeu. El premi reconeix el treball de Pontevedra en matèria d’innovació, inclusió social o qualitat urbana i destaca que es tracta d’un model “transferible”, és a dir, que pot ser executat en altres municipis sense cap tipus de problema. La ciutat de Pontevedra se situa en els mes destacats models urbans de tot el món.

Tirant la vista enrere, la ciutat de Pontevedra ha patit una autèntica catarsi en els últims quince anys. Precisament aquest canvi d’imatge era el principal aval en els últims catorze anys. Precisament aquest canvi d’imatge era el principal aval de la seua candidatura. Un projecte de ciutat basat “en les persones” que ha aconseguit posicionar-se en el mapa internacional com una de les destinacions de referència a Galícia i aconseguir que l’ONU es fixarà en ella per a distingir-la amb un dels màxims reconeixements que existeixen en aquet àmbit. El premi té una dotació econòmica de 30.000 dòlars i inclou un trofeu i un certificat d’honor.

Cal dir que el model urbanístic de Pontevedra és únic i en els últims cinc anys ha guanyat nombrosos premis. La clau de l’èxit de la ciutat resideix, segons alguns geògrafs i experts en mobilitat sostenible, en el fet que la idea estava molt clara des del principi i durant aquests quasi 15 anys s’ha treballat en pro d’aquest plantejament inicial. Els avantatges d’aquest model urbà que triomfa a Europa subratllant en primer lloc els “beneficis mediambientals obvis:des de la reducció de contaminació fins a la disminució del soroll; però també beneficis per a la salut, ja que no solament s’inhalen menys gasos, sinó que a més es fomenta l’exercici i un estil de vida més saludable.

Els veïns de Pontevedra tenen molts beneficis de viure en una ciutat alliberada de tràfic, aquests són innombrables, especialment els comerciants que, a pesar que en un primer moment es mostraven poc inclinats davant la iniciativa, amb els anys, han vist com els seus negocis s’han re valoritzat (fins un 30%). La veritat és que en la ciutat s’ha produït una millora en la qualitat de vida i en el propi atractiu dels carrers. No és una casualitat que Pontevedra siga la ciutat gallega que més creix en termes demogràfics, protagonitzant a més un fenomen poc comú: aquesta és l’única ciutat de Galícia en la qual la demografia dels casc urbà augmenta més que en altres zones residencials confrontants. Les estadístiques coincideixen així amb l’opinió dels experts, que si be no estan segurs de si la ciutat per als vianants serà l’aposta del futur, si asseguren voler que la ciutat per als vianants siga el model a seguir en no solament en el futur, sinó ja en el present. Una ciutat basada en el que es podria definir amb cinc claus fonamentals: “ Compacta, per als vianants, segura, accessible i de qualitat”.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.4 Kb)   pdf (59.6 Kb)   docx (11 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com