ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Teresa De Jesus


Enviado por   •  9 de Abril de 2015  •  686 Palabras (3 Páginas)  •  175 Visitas

Página 1 de 3

EXERCICIS SOBRE EL CAP. IV DE «SOBRE LA LLIBERTAT»

TEMES DE CAIRE GENERAL

1.- En la introducció a SOBRE LA LLIBERTAT, Mill diu que «L’objecte d’aquest assaig no és l’anomenat lliure arbitri sinó la llibertat social i civil, és a dir, la naturalesa i els límits del poder que pot exercir legítimament la societat sobre l’individu (...) que segons totes les probabilitats, molt prompte es farà reconèixer com la qüestió vital de l’avenir».

a.- Per què et sembla que estableix la diferència entre el “lliure arbitri” i la “llibertat social o civil”?

b.- Et sembla que la relació entre llibertat individual i societat és un problema significatiu a hores d'ara? En quins àmbits, especialment? Raona la resposta i posa exemples.

2.- A SOBRE LA LLIBERTAT, Mill estudia la naturalesa i els límits dels poder que legítimament pot exercir la societat sobre els individus. Digues quina són per a tu aquests límits.

3.- Mill va escriure SOBRE LA LLIBERTAT el 1859. Explica quins esdeveniments socials i polítics són els més significatius entre 1848 i 1859 a Europa. ¿Quin nou tipus d’organitzacions polítiques s’estaven formant aleshores? Com les valora Mill en relació al problema de la llibertat?

4.- Explica per què Mill considera que l’opinió pública està esdevenint una nova tirania. Argumenta el teu acord o desacord amb la posició milliana.

SOBRE EL TEMA DEL PÚBLIC I EL PRIVAT

1.- Quin principi general estableix Mill per a delimitar l’esfera pública i l’esfera privada?

Quins serien els drets de l’individu respecte de la societat?

2.- En què consisteix la diferència entre “opinió” i “llei” segons Mill?

EDUCACIÓ I AUTONOMIA INDIVIDUAL

1.- Mill defensa que només cada individu està legitimat per a considerar el que més li convingui per al seu propi benefici. Busca en un diccionari de filosofia què signifiquen els mots “individu” i “individualisme”. Creus que l’individualisme que defensa Mill a

SOBRE LA LLIBERTAT és egoista?

2.- Mill destaca el paper que té l’educació en la formació de les virtuts personals i socials. Aquesta és una idea que prové de la Il-lustració i que té el seu antecedent en Sòcrates. En canvi, Plató havia considerat que per a canviar la societat cal canviar les lleis: estàs d’acord a considerar l’educació una bona estratègia per a canviar les mentalitats?

DOS TIPUS DE DEURES

1.- Explica la diferència entre el concepte

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com