ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Alimentacion Y Deporte


Enviado por   •  26 de Octubre de 2012  •  2.030 Palabras (9 Páginas)  •  381 Visitas

Página 1 de 9

El origen de la dieta

La dieta mediterrània va sorgir a Itàlia , aquesta dieta forma part de l’estil de vida i està condicionat per molts factors socials , històrics , polítics , econòmics etc ...

Entre la possibilitats d’aliments , depèn principalment de les condicions climàtiques del medi . Aquesta influencia de la ubicació geogràfica en la dieta es revela particularment en poblacions asiàtiques , africanes , europees .. Es en les costes del gran mar on va néixer la “Dieta mediterrània”

Les primeres referències registrades del nom de “ Dieta Mediterrània” va ser a l’any 1948 quan una sèrie de nutricionistes es van junta i amb l’ajut de una fundació van analitzar l’alimentació de les Illes Creta .

En els anys cinquanta del segle XX , Ancel Keys , de la Universitat de Minnesota va descriure una dieta ( la Mediterrània ) caracteritzada per abundants vegetals , amb la fruita fresca de postra diari , l’oli d’oliva com grassa principal , làctics i peix consumit en quantitats baixes en grasses , ous de quatre a cero a la setmana , baix consum de carns vermelles y consum moderat de vi.

La relació de Ancel Keys amb Espanya va començar l’any 1951 quan va visitar Madrid convidat , Carlos Jimenez Díaz . Es va residir en la residencia d’estudiants i va realitzar treballs amb Francisco Grande Covián.

Com aquest últim ens explica en les seves memòries que en la regió de Vallecas i Cuatro Caminos que gairebé no bevien llet ni menjaven mantega ni res de la dieta amb la riquesa de cultiu que tenien i per això tenien molt poques malalties. Al contrari que a Salamanca on tenien un dieta mes rica en grasses animals , llavors el colesterol era mes gran i per això estaven mes present els infarts . ( millorar la redacció en general )

1- Anàlisi de la dieta mediterrània

Las principals característiques de la dieta mediterrània son:

-L’abundància d’aliments d’origen vegetal com la fruita, verdura, pa, llegums, cereals i pasta . ( Definir format del treball. No por ser-hi igual el títol de l’apartat que un punt de l’apartat )

Ja que son la principal font de vitamines i fibres del cos humà. Es imprescindible el consum de 5 vegades diàries de fruites i verdura. Poden ajudar a prevenir malalties cardiovasculars i tipus de càncer.

- Consumir els aliments segons la seva temporada, per així obtenir-los mes frescos

Es important aprofitar els aliments de temporada ja que en el cas de les fruites sobretot es consumeixen en el seu millor moment , quan aporten mes nutrients i te un millor gust.

- Consumir una petita quantitat diària de lactis com el formatge o el iogurt.

Els productes làctics a diari son molt bones font d’energia biològica i mineral , es a dir molt de calci , fòsfor etc . El consum de la llet fermentada te uns beneficis per a la salut , perquè aquest aliments estan formats de microorganisme vius , que milloren moltíssim la flora intestinal

-La grassa principal que es consumeix es la del oli d’oliva.

L’oli d’oliva es el mes utilitzat per la cuina Mediterrània. Aquest aliment es molt exquisit en vitamina E i té un protector cardiovascular.

-Consumir setmanalment una quantitat moderada de peix, ous i fruits secs.

Es recomana , la consumició de peix blau , perquè té moltes vitamines i va molt be per al cor . Els ous contenen grasses i vitamines que son saludables,

que es una bona alterativa de carn i peix. ( y proteïnes? )

-La carn vermella es preferible consumir-la pocs cops al mes.

La carn té moltes vitamines i grasses variants per això si menjes molta carn diària no va be per a la teva salut

-L’aigua es la beguda primordial .Consumir vi amb moderació durant els dinars

L’aigua es l’element primordial per a la dieta que tothom utilitza,en la dieta . El vi es un element primordial en la dieta Mediterrània es a dir de sempre , però es bo per a la salut si ho veus de una manera moderada.

-Per últim realitzar activitat física regularment per fer treballar el cor i mantenir en forma las articulacions.

Fer cada dia exercici físic perquè es important mantenir una bona salut.

1.1) La piràmide de la dieta Mediterrània

La piràmide s’ha convertit en un símbol molt important de la vida de la alimentació mostra els principals grups alimentessis i la seva freqüència recomanada , amb el control de pes i l’exercici físic tindre un estil de vida molt saludable. La piràmide de la dieta es fractura en tres parts els aliments que son importants i tenen que tindre un consum diari , els aliments que tenen importància però no es necessari que tinguin un consum diari que son els de consum setmanal, i per últim els menys importants que son els de consum mensual

Consum diari:

En la base de la piràmide

Es la representació dels aliments que es tenen que consumir amb major freqüència perquè es troben els hidrats de carboni que han d’aportar el 50% d’energia al cos humà diàriament.

La pasta , el tubercle i el tomàquet té un (20-50%). La pasta elaborada a base de farina de blat te unes quantitats d’hidrats de carboni una mica elevades(75-80%) , mentre que el pa la proporció de pa? es una mica mes baixa (55-50%) i un contingut bastant superior d’aigua (30%)

Aquests aliments de la base de la piràmide son un excel•lent fon d’hidrats de carboni no només per la aportació de quantitat si no també per la fibra , que fan que tinguin una absorció , mes estable en la sang .

Segon esglaó de la piràmide

Aquí hi ha tres tipus d’aliments; verdures , fruites, fruits secs i llegums .

- El grup de les fruites i verdures està format per grans varietats d’espècies, i tenen bastant característiques en la composició comuna nutritiva , aquesta espècie d’aliment tenen uns hidrats de carboni molt simple , son un hidrats de carboni que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (11.9 Kb)  
Leer 8 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com