ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ciencias Para El Mundo Contemporaneo


Enviado por   •  6 de Junio de 2014  •  1.418 Palabras (6 Páginas)  •  189 Visitas

Página 1 de 6

Ciències pel Món Contemporani.

1. Origen Evolució Extinció del éssers vius.

Teories Evolutives. * Selecció Natural.

Mecanisme biològics del canvi evolutiu.

* Genètica.

2. L’Ésser Humà

• Família Evolutiva, Homínids.

• Evolució: És el procés de canvi en els trets heretats d’una població d’organismes entre una generació i la següent.

 Teories de la Evolució:

- Lamarquisme: aquesta va ser la primera teoria de l’evolució i també és coneguda com a transformisme, va ser proposada per Jean-Baptiste Lamarck i la seva hipòtesi era que quan un ésser viu pateix un canvi climàtic o de qualsevol tipus aquest s’adapta mitjançant la variació, la utilització i la transformació dels òrgans, defensava que els òrgans més utilitzats durant l’adaptació es desenvolupaven de forma favorable per a l’individu mentre que els no utilitzats s’atrofiaven, és a dir que “la funció crea l’òrgan” i deia que aquests canvis es transmetien per via sexual als descendents.

- Darwinisme: Amb aquesta teoria es descriuen les teories de Charles Darwin i aquest defensava la teoria evolutiva que sustenta l’evolució de les espècies vives per la selecció natural.

La seva teoria es basa en:

Elevada capacitat reproductora dels éssers vius.

Variabilitat de la descendència.

Selecció Natural.

- Neodarwinisme: Significa la integració de la teoria de l’evolució de les espècies per selecció natural de Darwin, la teoria genètica de Mendel com a base de l’herència biològica, la mutació genètica aleatòria com a font de variació i la genètica de poblacions matemàtica.

-

- Teoria de l’equilibri puntuat: Proposa un nou model de l’especiació dins de la teoria de l’evolució per selecció natural. Aquesta teoria es contraposa de manera radical a un dels punts claus del darwinisme, el gradualisme filètic.

 Evolució Humana: Després de l’últim primat comú entre l’ésser humà i el ximpanzé fa uns 6 o 7 milions d’anys va aparèixer el primer homínid anomenat Australopithecus, a partir del qual va donar pas a l’Homo Habilis que va ser la primera espècie del gènere Homo del qual descendim els éssers humans. Les restes d’aquests van ser descoberts a l’Àfrica.

- Els homínids: Van aparèixer fa 4.5 milions d’anys i es van extingir fa uns 2 milions. Tots el homínids comparteixen les mateixes característiques bàsiques (poden caminar dempeus, el seu cervell és més gran que el dels primats i tenien la capacitat de manipular objectes amb les mans.)

- Australopithecus: Descendeix dels homínids i van aparèixer fa uns 4 milions

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com