ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ciencias Del Mundo Contemporaneo


Enviado por   •  21 de Abril de 2014  •  1.318 Palabras (6 Páginas)  •  198 Visitas

Página 1 de 6

NOM 1: Brian Cortés

NOM 2:Ales Lorente

NOM 3: Marc Miralles

1) Lectura del text amb atenció.

A la pàgina 308, on diu “los ecosistemas como redes autipoiésicas y estructuras disipativas” l’autor es refereix a que els ecosistemes són estructures de les quals emergeixen, surten, apareixen, noves propietats que no tenien cap dels seus integrants per separat (autopoiesis) i que amb el pas del temps són estructures que perden energia (disipatives) en cada canvi o procés del que formen part, tal i com enuncia la segona llei de la termodinàmica.

També a la pàgina 308, l’autor diu “múltiples bucles de retroalimentación” per referir-se a que les relacions entre individus no són sempre lineals, en el sentit que per obtenir un efecte determinat en un individu no és necessari actuar directament sobre ell, sinó que es pot fer actuant sobre altes integrants del sistema de manera que el context canviï i s’aconsegueixi l’efecte desitjat.

2) Per què cal alfabetitzar-se ecològicament segons l’autor del text?

Primer de tot, alfabetitzar-se ecològicament significa entendre els principis d’organització de les comunitats ecològiques i utilitzar aquests principis per crear comunitats humanes sostenibles.

Segon els text ens em de alfabetitzar ecològicament perquè hi ha un vincle entre les comunitats ecològiques i humanes, perquè podem aprendre moltes coses dels ecosistemes, veritables comunitats sostenibles de plantes, animals i microorganismes. No podem aprendre res dels ecosistemes sobre valors i limitacions humanes, pero si que podem aprendre dels ecosistemes com viure sosteniblement.

3) Anem a comparar els ecosistemes naturals sostinguts i el sistema humà a partir dels principis d’alfabetització ecològica que cita l’autor. Heu d’emplenar la taula amb conceptes, frases o exemples que deixin clar la diferència entre els dos sistemes pel que es refereix a cadascun dels principis.

PRINCIPI ECOSITEMA SOSTINGUT SISTEMA HUMÀ

Interdependència

el comportamiento de cada miembro viviente dentro de un ecosistema depende del comportamiento de muchos otros. El exito de una comunidad depende de sus individuos, mientras que el éxito de estos depende del de la comunidad como un todo

En el sistema humà es passa de deixar de veure una comunitat com un tot, a ser una comunitat separatista, on uns quants individus decideixen per si sols deixar de formar part d’aquesta comunitat.

Reciclatge Els residus produïts per aquest ecosistema sostingut, sempre seran reutilitzat per altres éssers vius, on mai es crearan residus, ja que el que per una espècie serà considerat residu per una altra espècie serà considerat aliment

La nostra indústria creara uns residus a partir d’uns productes que es comercialitzaran que alhora crearan uns altres residus i així com una cadena infinita on sempre acaban havent molts residus que no son reutilitzats.

Associació los intercambios ciclicos de energia en un ecosistema se sostienen en cooperación. La vida sobre la tierra se ha desarrollado mediante connexions cada vez más complejas decooperacion y coevolucion de associacion.

En la societat la gent aprèn a associar-se i a col•laborar per aconseguir un objectiu mutu.

Flexibilitat La flexibilidad de un ecosistemaes una consecuencia de sus múltiples bucles de retroalimentación, que tienden a restablecer el equilibrio del sistema cada vez que se produce una desviación de la norma, debida a condiciones cambiantes del medio externo

Lo mismo se puede aplicar a las comunidades humanes. La falta de flexibilidad se manifiesta en forma de estrés. El estrés se da cuando una o mas variables del sistema se llevan a sus valores extremos, lo que induce a una recinte rigidez a través del mismo.

Diversitat Un ecosistema diverso será también resistente,puesto que contendrá en su seno multiplicidad de especies con funciones ecológicas superpuestas que pueden reemplazarse parcialmente.

Quan no es puguin dur a terme segons quines activitats, al haver tanta varietat en el ecosistema una altra espècie serà capaç de dur a terme aquesta activitat/funció.

Amb la espècie humana passa el mateix, en front d’un problema quan algú no el pugui solucionar,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com