ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La copa menstrual


Enviado por   •  1 de Junio de 2022  •  Trabajos  •  619 Palabras (3 Páginas)  •  45 Visitas

Página 1 de 3

Encara que al 1867 ja hi havia les primeres copes rudimentàries circulant, la seva producció industrial no es va donar fins al 1930, als Estats Units.

Al 1932 va ser creada la primera patent del producte, per L.J. Goddard. Més tard, Leona Chalmers va ser la creadora de la segona patent als Estats units, aquesta s’anomenava Tass-ette. Els seus productes estaven fets de cautxú vulcanitzat. Aquestes van ser les patents amb més èxit, les altre només van aconseguir glòria als anys 30.

A causa de la segona guerra mundial, van deixar de ser fabricades industrialment, però poc desprès de que aquesta acabés, van tornar a ser fabricades a EE.UU. La fama de la copa menstrual cada vegada queia més en picat, i finalment al 1963 la seva comercialització es va veure interrompuda a causa de la falta de làtex i de la poca rentabilitat, ja que la resposta de les consumidores no va ser l’esperada.                                                                                                Les dones creien que era massa gran, rígida i pesada, així que optaven per altre tipus de productes higiènics femenins, com ara el tampó. També, en aquells temps hi havia molt d’odi i una gran repulsió a la idea de la manipulació genital, el flux menstrual, secrecions...

L’any 1987 als Estats Units, es va començar amb la fabricació d’una copa anomenada The Keeper. Aquesta estava feta de làtex i tenia dos tamanys. Un de gran i un altre de petit, per a dones joves o sense fills.                                                                                                                           Aquesta marca va fer que la copa menstrual comencés a guanyar popularitat, degut a la millora dels seus dissenys, que la feien més còmode i útil, era reutilitzable i més resistent, el que suposava pels compradors un estalvi econòmic amb el pas dels anys.                                   En varies ocasions s’ha dit que The Kepper, té com a antecessora la copa Tassaway, que va rebre molts bones critiques per part dels metges dient que era molt segura ja que era capaç de reduir la possibilitat d’infeccions habitualment causades pel freqüent ús dels tampons.

Actualment la copa menstrual s’està convertint en la nova aposta de moltes de les empreses i dels seus consumidors, i altres productes menys ecològics i econòmics, com ara les compreses els tampons i els salva slips tenen els dies comptats.

 

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)   pdf (21.9 Kb)   docx (7.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com