ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

¿Se podría decir que NASSCO cumple el patrón de empresa que necesita una reforma estratégica y productiva World Class?


Enviado por   •  16 de Mayo de 2017  •  Exámen  •  1.636 Palabras (7 Páginas)  •  264 Visitas

Página 1 de 7

1. ¿Se podría decir que NASSCO cumple el patrón de empresa que necesita una reforma estratégica y productiva World Class? ¿Cuál pudo haber sido el detonante para que esta compañía iniciara la implementación del World Class Manufacturing?

- L’empresa NASSCO compleix el perfectament el patró d’empresa que necessita una reforma de gran magnitud a tots el nivell com és el cas del World Class. Aquesta empresa com es pot veure com pateix un manca de satisfacció per part del client, degut a la no entrega dins el temps establert, la manca de qualitat i la poca productivitat.

- El detonant principal segurament va ser la falta de compliment en els terminis d’entrega. Aquest fet va ser el principal perquè es veies la mala gestió de l’empresa.

2. ¿Dónde están los principales puntos críticos, des del punto de vista productivo, de una compañía de fabricación de barcos?

- La fabricació d’un vaixell com és d’imaginar és un projecte de llarga durada i alhora complex, per tant requereix un bon disseny, una bona planificació i una bona sincronització de les tasques. Un altre punt important és tenir les màquines apunt i en el seu estat òptim, també no tenir excés ni mancances d’estoc dels materials, ja que pot provocar sobre costos importants o allargar el temps de fabricació.

-

3. ¿Con qué técnicas habrá que hacer frente a estos puntos críticos?

- Per tenir sempre la maquinària en el seu estat òptim requereix la utilització dels TPM (Manteniment Total Productiu).

- Per tenir una qualitat bona requereix la TQM (Gestió de Qualitat Total).

- Per tenir una bona gestió de l’estoc del material es requereix el JIT (Just in Time).

- El més important és la implicació del treballadors, és a dir, escoltar la gent de producció els problemes i/o solucions que puguin donar sobre com distribuir i organitzar les tasques i que posteriorment entenguin perfectament els passos a seguir durant l’etapa de producció.

4. Los productores de barcos japoneses se encuentran claramente adelantados a los americanos, ¿ a qué puede ser debida esta ventaja?

- Els fabricants japonesos ja compten amb una cultura molt arrelada del Lean Manufacturing, és a dir, del sistema Toyota Product System. Per tant sempre seran millors en tots els aspectes de la fabricació i per tant repercutirà en el temps d’entrega, la qualitat final i el cost de producció.

5. ¿Pueden los fabricantes de barcos japoneses convertirse en competencia de los americanos? ¿Por qué?

- Si, ja que en un món cada vegada més globalitzat la efectivitat japonesa es dona a conèixer més ràpid i per tant la gent tendirà a realitzar les comandes de vaixells en els japonesos.

6. ¿Cuál es vuestra valoración sobre los resultados de la compañía durante la puesta en marcha del nuevo sistema WCM?

- La valoració que faig sobre la posta en marxa del nou sistema WCM és molt positiva.

S’ha aconseguit reduir el temps d’entrega ha passat d’un total de 71,5 dies a 40,7 dies . A part també s’ha reduït els costos d’emmagatzematge i s’han millorat els rendiment del equips de producció.

7. ¿Por qué el defecto de Mantenimiento es uno de los principales causantes de retrasos en la producción en NASSCO?

- Amb l’aplicació dels TPM es va aconseguir tenir la maquinaria en un estat òptim i per tant es va reduir dràsticament el nombre d’averies, aquest fet va provocar un major nombre d’hores operatives, per tant menys imprevistos i un compliment més acurat del temps d’entrega esperat.

8. ¿Qué ventajas tiene el haber iniciado una estrategia WCM frente a solamente haber implementado un plan de TPM en NASSCO?

- Un dels punts crítics era l’estat de la maquinària i amb el TPM s’hagués resolt, però cal recordar que no era l’únic per tant amb l’estratègia del WCM és va poder aconseguir millorar en temes de qualitat, millora continua, millora de l’eficàcia per tant tot va portar a una reducció del temps d’entrega.

9. NASSCO es claramente una compañía donde las actividades de producción que se desempeñan tiene un alto grado de riesgo, ¿qué otros mecanismos podrían ser necesarios mejorar este aspecto de la compañía además de los estudios y medidas ergonómicas?

- Degut a l’elevat risc de les operacions de producció desenvolupades un dels aspectes a seguir seria la prevenció dels riscos laborals (PRL), així com l’aplicació de les 5S, com per exemple la neteja i l’ordre. Totes aquestes accions van enfocades per aconseguir un 0 risc a la feina i evitar tots els incidents i accidents possibles.

10. ¿Que repercusiones puede tener en una compañía como NASSCO (teniendo en cuenta una posible distribución de tareas) la modularización de los trabajadores en equipos de trabajo?

- La repercussió que es pot obtenir si s’organitzen grups de treball serà bona. Aquest fet provoca sempre una busca de la millora continua, per tant es facilitarà el treball i s’implicarà més el personal aconseguint compartir el coneixements.

11. ¿ Cuáles serían en NASSCO las necesidades principales de Calidad? ¿En que puntos

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10 Kb)   pdf (52 Kb)   docx (16 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com