ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Pepino Asesino


Enviado por   •  4 de Noviembre de 2013  •  1.395 Palabras (6 Páginas)  •  353 Visitas

Página 1 de 6

PAC3 es publicarà el dia 15 de novembre de 2013 i les qualificacions estaran disponibles el dia 22 de novembre de 2013.

Enunciat

Com ja us comentem en la presentació de la prova ens plantegem fer un diagnòstic extern de la Societat LINGOTES ESPECIALES, S. A., doncs només disposem d’informació pública facilitada per l’empresa. La informació és la següent:

- Comptes Anuals Individuals de LINGOTES ESPECIALES, S. A. corresponents a l’exercici 2012 dipositades en el Registre Mercantil. Podeu consultar la informació disponible a la web de l'empresa www.lingotes.com, o podeu anar directament a l'adreça:

http://www.lingotes.com/contenidos/content.asp?contentid==497&**nodeid=465

- Cal tenir en compte que només analitzarem els comptes anuals individuals i no els comptes consolidats.

- Per a una correcta resposta a totes les preguntes, us recomanem la lectura de totes les dades incloses en els Comptes Anuals, sobretot la Memòria, així com l'informe de gestió i l'informe d’auditoria, que es troben adjunts en els documents que us proporcionem.

BLOC A. ANÀLISI DE LA RENDIBILITAT DE LINGOTES ESPECIALES, S. A.

Exercici 1. Càlcul de les rendibilitats de LINGOTES ESPECIALES, S. A.

Realitzar els càlculs necessaris que permetin determinar les rendibilitats econòmiques i financeres corresponents als exercicis 2012 i 2011 de LINGOTES ESPECIALES, S. A., desglossades entre tots els seus components. Pot utilitzar-se la plantilla que es troba en el full denominat RENDIBILITATS del document excel que s’adjunta com a enunciat d’aquesta PAC.

Aquest full haurà d’incloure’l en l’arxiu excel que s’ha vingut utilitzant en les PAC anteriors, amb la finalitat d’automatitzar els càlculs.

Per fer aquests càlculs poden considerar-se els saldos d’actiu, passiu i patrimoni net a final de cada exercici com a representatius del saldo mitjà del mateix durant l’exercici de referència. (Puntuació: 1,00)

Exercici 2. Comentaris sobre els resultats obtinguts a l’apartat anterior.

Sobre la base dels càlculs realitzats en la pregunta anterior, et plantegem una sèrie de qüestions. Contesta exactament al que es pregunta i és necessari respondre a les preguntes que es formulen a continuació utilitzant única i exclusivament l’espai destinat a la resposta, sense ampliar la grandària de les files, justificant les respostes. NO es valoren respostes del tipus SÍ/NO, VERITABLE/FALS sense que incloguin el raonament corresponent. (Puntuació: 1,50)

PREGUNTA RESPOSTA

La rendibilitat econòmica (RE) a l’exercici 2012 ha pujat o ha baixat?

Quin creus que és el factor fonamental que determina l’evolució de la RE en el 2012?

L’actiu s’ha vist reduït durant l’any 2012; en major o menor proporció que les vendes? en quin indicador ho podem observar?

Les vendes han disminuït, però també han disminuït els costos d’aprovisionaments, segons la PAC 2. Quin és el seu efecte net? On ho podem observar?

La RF ha seguit una evolució similar a la de la RE?

Està l’empresa palanquejada a l’exercici 2012? En cas afirmatiu, més o menys que en el 2011?

L’efecte fiscal s’ha incrementat en 2012, però com és inferior a 1, això suposa que la RF sigui inferior a la RE. Per a què la RF sigui superior a la RE, l’efecte fiscal sempre ha de ser superior a 1.

Una RF superior a zero és suficient per compensar a l’accionista. RF=0%, mostra el punt d’equilibri de l’accionista.

Exercici 3. Anàlisi de la rendibilitat sectorial de LINGOTES ESPECIALES, S. A.

A l’aula, apartat Recursos, Materials i Fonts, es disposa d’un accés a la base de dades SABI (Sistema d’anàlisi de Balanços Ibèrics). S’haurà de fer un comparatiu de les rendibilitats de LINGOTES ESPECIALES, S. A. amb la resta d’empreses del seu sector. Una vegada dins de SABI, s’haurà de buscar un grup d’empreses sobre la base dels següents paràmetres:

Estratègia de cerca:

• Localització: Espanya.

• Activitat/ Classificació d’activitats: Codi CNAE 2009, 2451 – Fosa de ferro

• Tipus de comptes i disponibilitat: Anys amb comptes disponibles, 2011. (REALITZAREM L’ANÀLISI SECTORIAL SOLAMENT PER L’ANY 2011)

En la llista de resultats:

• Anàlisi del grup/ Nou Anàlisi / Opcions / Variables: Rendibilitat econòmica i financera. Anys Absoluts 2011 Quadre Mitjana Cuartiles

Les diferents expressions de descomposició de les rendibilitats econòmica i financera entre els seus components ens permet aïllar molt bé l’origen d’aquestes rendibilitats i de les seves variacions, i fer comparacions entre societats. En la següent pregunta anem a veure algunes qüestions relacionades amb aquesta qüestió.

Sobre la base de la informació obtinguda es demana respondre a una sèrie de preguntes. ADJUNTA EL FITXER EXCEL AMB LA EXPORTACIÖN DE DADES SABI OBTINGUDA. És necessari respondre a les preguntes que es formulen a continuació utilitzant única i exclusivament l’espai destinat a la resposta, sense ampliar la grandària de les files. (Puntuació: 1,50)

PREGUNTA RESPOSTA

Nombre d’empreses CNAE 2451, amb informació disponible de l’exercici 2011?

Quin és la RE i RF mitjana del CNAE 2451 l’anyí 2011? És major la RE que la RF? Hi ha palanquejament positiu o negatiu?

En el rànquing d’empreses del sector, quina posició ocupa LINGOTES ESPECIALES en RE i en RF, amb la informació corresponent a l’exercici 2011?

Segons SABI la RE és de 8,65%; mentre que la RF és de 13,32%. Coincideixen amb la RE i RF de l’any 2011 calculades

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (10.1 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com