ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Moderna teoria política


Enviado por   •  10 de Noviembre de 2014  •  Ensayos  •  1.303 Palabras (6 Páginas)  •  189 Visitas

Página 1 de 6

Moderna teoria política

Origen diví del poder. A partir d’aquest moment s’havia cregut que el poder era donat per Déu. Continuïtat hereditària. Al segle 17 apareix el contracte social una nova manera d’entendre el poder que es basa en que el poder d’un estat ve donat per un pacte entre els ciutadans. 3 autors que s’hi basen en la nova manera d’entendre el poder: hobbes, Locke i rosseau. Aquesta nova teoria moderna del poder sorgeix a Anglaterra i es basa en que ni l’estat ni el poder es fonamenten en déu. Sino que són una creació humana fruit d’un pacte hipotètic. Aquesta nova consepció es consolidarà com a una de les bases teòriques de les democràcies modernes.

HOBBES

Va néixer a 1588 al sud d’anglaterra va estudiar a Oxforduniversity. Va estar en contacte amb famílies nobles de l’època. Va viatjar per europa. Va conèixer galileu. Se’l va relacionar amb el pensament d’un filòsof molt important de lepoca francès (DESCARTES). Va viure el context sociopolític de lepoca. Es va posar de part de la monarquia. Una de les seves obres mes importants es el leviatan o la matèria, forma i poder d’una república eclesiàsticai civil escrita al 1651. En aquesta obra exposa la seva teoria política del pacte social. Aquesta teoria política de hobbes es basa en el canvi de la perspectiva tradicional del poder. El poder no te origen diví sinó que prové dun pacte voluntari dels homes. Segons hobbes els homes son essencialment iguals i no han nascut predeterminats per dur a terme tasques diferents en funció dactituds diferents. Aquesta igualtat entre els homes de poder aconseguir els seus objectius va lligada al que ell anomena el natural egoisme humà. Per hobbes tots els homes cerquen el seu propi benestar i profit encara que sigui detriment (en contra dels altres).Hobbes considera que aquests dos elements (igualtat entre els homes) els permet tenir la capacitat de poder aconseguir els seus objectius i aquest natural egoisme fa que l’home necessiti una autoritat fermaque el protegeixi i el limiti perquè sinó això seria un autèntic infern ja que tots seriem un perill públic. Per hobbes l’home seria un llop pels homes.

Lesser humà degut sobretot al desig de viure en unes condicions en les quals no se senti amenansat decideix renunciar a una part de la seva lliberta i pactar una forma de vida mes repressiva però a lora mes segura. Això ho fa de manera voluntària i es en aquest pacte que sorgeix lestat i qe no es mes qe la decissio de traspassar tot el poder a un tercer qe es lestatqe esdevindrà el sobirà i que tinddra la oblifgacio de protegir a tots els memebres de la societat. La por als altres a estat el desencadenant ha estat el fet de que lome abandoni lestat de naturalesa i se civilitzi en aquest punt apareix un tercer moment en el qual lestat o tambe anomenat leviatan es constitueix com lorgan de poder que segons hobbes nomes pot recaure en un sol sobirà que acapara tot el poder es a dir qe aquest sobirà es el que sanomena un monarca absolut cap òrgan ni institucio ni persona pot estar per damunt seu ni trureli part del seu poder. En altres paraules: el sobirà te autoritat per sobre de cualsevol altre membre. Nomes es pot enderrocar aquest ssobirài el seu poder en el cas de que no compleixi am la seva funció que es la de protegir els membres de la societat els súbdits si el sobirà no compleix pot trencar el pacte i enderrocarlo.

Tot i que la concepció del poder de hobbes es molt moderna el fet de que tingui una visio pessimista dels homes el porta a defensar i justificar un estat absolutista que es mante per la por i la forsa per poder mantenir lordre i la seguretat.

Locke

Va

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.3 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com