ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Daens


Enviado por   •  31 de Enero de 2015  •  Prácticas o problemas  •  763 Palabras (4 Páginas)  •  550 Visitas

Página 1 de 4

Activitat Pràctica: Revolució Industrial

DAENS

A Aalst (Bèlgica 1893) homes, dones i nens treballen més de tretze hores diàries en condicions infrahumanes a les fabriques. Davant de la precarietat, dels accidents laborals i de les morts dels nens, Nett, una jove obrera encapçala una revolta contra la patronal.

L' Abat Daens, publica un article denunciant aquesta situació. Té un efecte explosiu,

amb repercussions que arriben al Parlament i s’organitza un Comitè d’Investigació amb l’oposició de Woeste, president del partit Conservador Catòlic.

Woeste, organitza una campanya per desacreditar a Daens i que sigui repudiat pel Papa Lleó XIII i pel rei de Bèlgica Leopold II .

Daens es veurà obligat a escollir entre el sacerdoci o les seves activitats polítiques.

QÜESTIONARI

1.- Qui és Daens?

El pare Daens és un sacerdot que sempre porta problemes als seus bisbes, ja que també té idees polítiques revolucionaries. Després d'un controvertit pas per la Universitat, torna a la seva ciutat natal, Aalst, on descobreix les dures condicions laborals dels obrers de les empreses tèxtils.

2.- Que fan els nens a la fàbrica? i al carrer? Com els tracta el caporal?

Treballen recollint els fils que cauen a terra. Robar per tal de poder menjar alguna cosa. No els hi fan cas.

3.- Per què no volen donar-li carbó a la nena que està embarassada? Què li passa aquella nit?

Perquè ells el necessiten més i encara no tenen mentalitat obrera. Com moltes altres persones abans, mor de fred enmig del carrer.

4.- Descriu les cases dels rics.

Enormes amb grans salons i jardins, criats a la disposició de la família, moltes sales amb decoracions (quadres, llums i cortines) on s’hi fan festes, reunions importants ...

5.- Descriu les cases dels proletaris.

Molt petites i brutes, sense habitacions i plenes de fills, tots ells, excepte els més petits i de vegades ni això, treballant per aportar la seva paga a la família i poder menjar.

6.- Què vol dir “els capellans només són per els rics”, que diu Jek?

Que l’Església està dins o sota el mandat dels estaments més alts i rics per tant malgrat que facin veure que porten la salvació a tothom realment estan del costat dels empresaris rics i governants.

La Iglesia Católica, en mayoría, se opone a cualquier reforma que beneficie a los obreros y pueda peligrar su posición, poder y prestigio, y se muestra prepotente, agresiva y tramposa.

7.- Què mengen els obrers? descriu el dinar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com