ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'Antropologia en l'ambit de las ciències socials


Enviado por   •  21 de Mayo de 2018  •  Apuntes  •  756 Palabras (4 Páginas)  •  84 Visitas

Página 1 de 4

Tema 1. L'Antropologia en l'ambit de las ciències socials

       INTRODUCCIÓ

Avants de que es comences a estudiar antropologia, dividíem las societats, persones, entre no cultes i cultes, però per la antropologia TOTOM te cultura.

          ¿QUE ES LA CULTURA? (reflexió)

               Històricament ens pensàvem que l'esser humà era l’únic amb cultura, però no es així, per que altres especies també tenen cultura i es transmeten informació, tot i que no hi ha cap estudi que ho demostri.

La  cultura, es el punt en comú dins dels fets i unes practiques i el seguiment d'uns valor determinats en una societat ( per l’antropologia)

L'esser humà te, cultura, societat, psicologia i biologia, i coincideix en els animals en que te societat i biologia, tot i que totes las especies que viuen en societat no tenen per que tenir cultura, però no pot existir una cultura sense una societat en la que es desenvolupi, per que la necessita per ser transmesa . Com tots els essers vius, nosaltres, també volem que la nostre espècie duri en el temps, i per això, em fet servir la nostre cultura (entre altres coses). Com essers humans, avaluem totes las altres

       1.1 Modalitats d'estudi

A partir del segle XX, es donen dos formes d'estudiar l’antropologia, una mes social (Europa) i un altre mes cultural (Nord América), aquestes dues formes d'estudiar l’antropologia coincideixen en  que tracten la diversitat.

   L’antropologia social, és molt mes empírica. Estudia la cultura a través de l'estructura social. (ex. estudia las formes de vida). Dins d'aquesta es troben altres com l'antropologia política, econòmica ...

  L’antropologia cultural es preocupa mes per l'historia dels pobles indígenes. Renuncia a la concepció total de la cultura i dona èmfasi als aspectes ideacionals (normes, valors, bruixeria...). Tracte el tema del colonialisme, els antropòlegs van intentar defensar als indígenes americans, que havien siguts colonitzats, i que fins el segle XIX no van ser denominats "primitius".

         1.2 Árees, especialitzacions i parts.

· Árees (mètode d'estudi) : Referit a on s'estudia. Exemple: Magreb, Àmerica del sud...

·Especialitzacions: Et pots especialitzar segons l'area o el tema, en àmbits concrets de la cultura. Per exemple : societat , economia ...

·Parts:

    1.Etnografía: Estudi local d'una cultura (Per exemple: d'una ciutat)

            caracteristiques:  

                        1.Siempre es porta a terme en un escenari " natural " , mai en un laboratori.

                        2.Implica una relació cara a cara amb els objectes d'estudi, sense intermediaris ( punt essencial per a Malinowski , que va dir que el primer era aprendre l'idioma del lloc on vas a estudiar )

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.5 Kb)   pdf (64.1 Kb)   docx (11.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com