ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Analisis Naranja Mecanica


Enviado por   •  27 de Diciembre de 2015  •  Documentos de Investigación  •  1.302 Palabras (6 Páginas)  •  204 Visitas

Página 1 de 6

La Naranja Mecànica

La pel·lícula es desenvolupaa la Gran Bretanya dels anys 70. El protagonista d’aquesta història és un jove anomenat Àlex, el líder d’una banda a la que pertanyen tres amics més. Aquest grup comet delictes on es presenten actes d’una violencia extrema provocats per ells mateixos i dearrollats per saciar el seu àpetit sexual i per sentir l’adrenalina.

La història comenta en un bar (un pèl extrany) anomenat Korova. Allà el grup d’amics pren llet amb tot tipus de substàncies que exaltaven la conducta violenta mentres planejaven els pròxims delictes nocturns.  

Després de cometre varis asalts i abusos, planejan violentar a una senyora gran adinerada que viu sola. Arriben a la casa i només l’Àlex entra. La senyor es resistex als abusos de Alex, però al final aquest l’assesina d’un cop amb una escultura, tot i que ell en aquell moment només creia que estava inconcient. La policia estava de camí perquè la dona ja havia trucat prèviament. Es traicionat per la seva colla i d’aquesta manera va poder ser arrestat per la policia. Un cop arrestat descobreix que la víctima a mort i és sentenciat a 14 anys de presó.

Després d’haver complert dos anys, i havent-se guanyat la bona disposició del capellà de la presó, se li ofereix la llibertat condicional si es somet al tractament Ludovico, una terapia experimental de aversió, desenvolupada per govern com una estrategia per detenir el crim de la societat. El tractament consisteix en ser exposat a formes extremes de violencia a través d’una pantalla, com en el cine. L’Àlex és incapaz d’apartar la mirada de la pantalla, ja que els seus ulls estan subjectats per un parell de gantxos. També és drogat abans de veure les películas, fent que asoci les accions violentes amb el dolor que aquestes li provoquen. Això fa que el tractament Ludovico el deixi incapaz de ser violent (ni tant sols en defensa pròpia) i també és incapaç de tocar una dona nua. Un imprevist efecte secundari va surgir, ja que el tractament també el fa incapaz de escoltar la seva peça musical preferida, la Novena Sinfonia de Beethoveen. Es queda sense la capacitat de defensar-se, i a més és desahuciat per els seus pares. Ell desanimant deambula per Londres. Aviat es troba a velles víctimes i a dos policies, els seus antics “companys” de delictes, en Dim i en Georgia, els qual el reconeixen, el golpejen i casi l’afogen. Després d’això, l’Àlex arriba a casa d’una antita victima. Aquesta, la deixa entrar abans de descubrir la seva identitat; després droga a l’Àlex i intenta fer que es suicidi fent-l’hi escoltar a gran volum la Novena Sinfonía de Beethoven. Ell tracta de suicidar-se saltat per una finestra, però sobreviu.

Després d’una llarga recuperació a l’hospital, el Ministre de l’Interior (qui abans havia seleccionat personalment per el tractament Ludovico) el visita, disculpant-se per els efectes del tractament. El govern li ofereix un treball molt ben reumnerat si acepta recolzar el partit polític conservador, la imatge de la qual es va veure perjudicada per el seu intent de sucidi.

L’Àlex al final de la pel·lícula narra: “ Definitivament, estava curat” mentres tenia una fantasia zúrrela de ell mateix tenint relacions sexuals amb una noia, mentres es pot escoltar l’últim moviment de la Novena Sinfonia de Beethoven.

  1. El seu comportament: el seu comportament és extremadament violent i masclista, disfruta de la agresió física, sexual i psicològica de les seves víctimes. És totalment incapaç de contenir els seus impulsos per la qual cosa en algun moment creu que les seves accions les fa per un bé a la comunitat. Una cosa molt inquietant del seu comportamen és el fet que les accions antisocials que realitza només les veu inadequades quan les fan altres persones. Tot això va relacionat amb aquesta figura de líder negativa. Tots aques comportament tenen un rere fonts molt important, han de venir de lluny. Pensem que té un conflicte interior important, que té una baixa autoestima i fa tot això per sentir-se algú. L’Àlex ha tingut dificultas de recolzament familiar, ja que, els seus pares són persones treballadores, raons per les quals descuiden al seu fill.                                       Un altre dels seus comportaments preocupants és el consum de droges, el què ens indica que és un insatisfet de la vida, busca noves sencasions, busca senitr-se més valent, ja que, en el fons, és dèbil i insegur.
  2. El seu nivell de desenvolupament: el seu nivell de desenvolpumanet com a líder del grup va en decadencia. Al principi de la pel·lícula és clarament el líder, seguit per els seus tres companys, però a mesura que va abançant el film i a causa del seu mal comportament cap als seus companys acaba sol i sent inferior als que abans ell havia fet sentir així.
  3. El seu coneixament: Pensem que és un noi molt intel·ligent, té un gran coneixament de les coses, sap mentir, organitzar i manipular, unes qualitats que solen tenir les persones inteligents. En el seu cas, no va saber utilitzar la seva inteligentcia de manera positiva. El fet de ser tan inteligent, de tenir tants pensaments i ser tan complex internament, el va fer caure i fer coses realment terribles. Per tant, podriem dir que té un gran coneixament de tot en general, però que ell mateix s’autoexcusa per fer aquestes accions.
  4. La seva capacitat de resoldre problemas i obstacles: Té una gran capacitat per resoldre els problemas. Ho veiem clarament en l’escena de la presó. En la qual, es fa molt amics del cura de la presó i fa el paper de “bon nen”, ja que sabia de l’existència de l’experiment Ludovico. Ho tenia tot planejat perquè l’escollissin a ell i així poder sortir de la presó. Això reafirma el què hem dit abans sobre la seva inteligencia.
  5. Els seus pensaments: Té uns pensaments molt complexos, de fet ens atrevíriem a dir que té grans problemes psicològics molt difícils d’analitzar, però centrant-nos en el paper de líder, ell en tot moment vol imposar la seva autoritat.
  6. La integració en el grup: En un principi l’integració en el grup és molt bona, estan units, però després d’una sèrie d’actes violents contra els seus companys per tal d’imposar la seva autoritat com a líder, aquests l’acaben traicionat i enviant-lh’o a la presó.
  7. Com arriba a aquest estatus? No podem dir com arriba a aques estatus de líder ja que des del principi té aquesta figura, però si que podem explicar com arriba a no ser líder. Tot això passa a conseqüència dels seus actes violents, la seva mala actitud, la seva creencia de superioritat… Va fer que la seva banda se’n cansés i acabés sol a la presó.
  8. Té una mà dreta? No, és molt egoísta i primer és ell i els altres els tracta per igual.
  9. Impresiona i agrada? No, tot el contràri, excepte al principi de la pel·lícula que impresiona als seus companys de grup.
  10. Els seus plans d’acció: els seus plans d’acció són cruels i freds. No té en compte els sentiments dels altres, és egoista i poc empàtic.
  11. El seu carácter:

L’Àlex és un jove que els seus interesaos principals són la violació, la violencia i Beethoven.

És molt agressiu i té els seus pròpis mètodes per divertir-se i descargar tota aquesta agressivitat, i ho aconsegueix disfrutant amb la tragedia dels demés.

És un del·linqüent sense moral i un ciutadà no integrat a la societat, que no es capaç de cumplir les regles. Presenta una conducta criminal que es producte de les seves carencias afectives.

Fa el paper de líder d’una banda d’inadaptats socials que disfruten sembrant el terror.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)   pdf (103.7 Kb)   docx (13.6 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com