ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Caso The Walt Disney Company.


Enviado por   •  7 de Febrero de 2018  •  Apuntes  •  1.478 Palabras (6 Páginas)  •  306 Visitas

Página 1 de 6

The Walt Disney Company, és la major companyia de mitjans de comunicació i entreteniment del món. Gràcies a la visió dels fills d'Elias i Flora Call Disney, Roy i Walter Elías, quan el 16 d'octubre de 1923 produeixen la sèrie Comèdies d'Alicia.

 Cinc anys més tard es crea un personatge, actual mascota de la marca Disney, que canvia la història dels dibuixos animats del món i es converteix en la icona número u de la marca: Mortimer Mouse, que a petició de la seva esposa va ser rebatejat com Mickey Mouse, un ratolí, que amb la seva personalitat innocent, amigable i alegre conquesta el planeta sencer. Del qual Walt Disney va ser doblador durant 17 anys.

En 1930, mentre que el país natal dels fundadors de Disney travessava el Crack Nord-americà, Walt i Roy donen vida a Pluto, el gos fidel de Mickey; i dos anys més tard arriba el conegut com Goofy o Tribilín.

 El 1934 va arribar l'Ànec Donald a alegrar la vida de grans i nois, formant així una barra d'amics de quatre tendres i divertits personatges: Mickey, Pluto, Goffy i Donald, qui fins aleshores no coneixien l'amor, però, anys més tarda, amb Minnie, Clarabella i Daisy alegraria els seus cors.

Blancaneus i els set nans, va ser la primera aventura de pel·lícula animada de Disney i el seu èxit va ser el millor començament per conquerir el negoci de la televisió per cable i oberta i el setè art. La bona ratxa continua el 1940 amb Pinotxo, el nen de fusta, i un parell d'anys més tard amb Bambi.

 A causa de la participació dels Estats Units en la Segona Guerra Mundial, Disney es troba a punt de fer fallida i travessa de moment més difícil de la seva història. No obstant això, el somni de Walt era tan sòlid i la seva creença "convertir els somnis en realitat" tan ferma, que li va apostar a la reedició de la Blancaneus i els set nans i a la producció de pel·lícules en viu amb Song of the South i la illa del tresor, dos èxits que van mostrar que el somni de la fantasia encara era viable.

 En la dècada del 50 arriba la Ventafocs a complaure la nostra imaginació, així com la creació d'WED Enterprises que va donar origen als parcs temàtics, que són una veritable experiència de marca.

El 1966, als seus 65 anys, víctima d'un càncer de pulmó, mor Walt Disney, però la marca segueix sent liderada pel seu germà Roy durant els propers cinc anys quan aquest també mor. A partir de llavors l'empresa ha tingut diversos presidents que busquen conquerir el cor de totes les generacions.

 La dècada dels 90 porta per Disney obertura de parcs temàtics en diversos continents, així com la seva primera cotització en la borsa de valors de Nova York el 1991.

 Actualment The Disney Company és propietària de marques com Diney XD, Ràdio Disney, Tonn Disney, Disney Channel, Jetix, ABC, Playhouse Disney, Disney Cinemagic, SOAPNet, Disney Junior i ESPN, entre d'altres. A més de ser avui una de les majors empreses en el món de l'entreteniment, gràcies als seus gairebé dues desenes de parcs de diversions, al voltant de 40 hotels, 8 estudis cinematogràfics i més de 10 canals de televisió.

Walt Disney va néixer a Chicago, Estats Units, el 5 de desembre de 1901. Fill del contractista Elias Disney i la professora Flora Call Disney. A l'edat de 7 anys, ja havia revelat talent per dibuixar. Als 14 anys, es va incorporar al Kansas City Art Institute. Als 16 anys, es va unir a la Creu Roja, on era conductor d'ambulàncies. Als 18 anys, va tornar a Kansas City i va començar la seva carrera com a dibuixant de publicitat i després va començar a produir pel·lícules publicitàries.

El 1923, va sortir de Kansas City i va partir cap a Hollywood, prenent una pel·lícula realitzada amb la tècnica del dibuixant i els actors reals. La seva pel·lícula ja es mostra als cinemes abans de la pel·lícula principal. Juntament amb el seu germà, va crear una productora i va oferir les seves pel·lícules al distribuïdor M. J. Winkler. Va produir "Alice" i després "The Bunny Oswald".

El 1925, es va casar amb Lillian Bounds, una de les seves primeres dones treballadores. El 1927 va crear el ratolí, que va ser batejat per la seva dona, amb el nom de "Mickey Mouse", que es convertiria en un dels èxits més grans del seu productor. A aquesta època va arribar la pel·lícula de so i anys més tard la pel·lícula de colors. El 1928, va llançar Steamboat Willie, el seu primer dibuix amb so.

El 1932 va rebre el seu primer Oscar amb la pel·lícula "Flors i arbres". El 1939 va publicar la primera pel·lícula d'animació, "Snow White i els set nans", que va ser l'èxit de taquilla i va donar al seu autor el segon Oscar. Es van crear altres llargs, entre ells "Pinocchio", "Fantasia" i "Bambi".

Durant la Segona Guerra Mundial, Walt Disney va col·laborar amb les Forces Armades, produint dibuixos animats per entrenar soldats. Amb la fi de la guerra, sense recursos, va decidir continuar i crear "Cinderella", que li va valer una fortuna. Els seus estudis han produït diverses pel·lícules, incloent llargmetratges i pel·lícules de televisió.

El 1955, Walt Disney va obrir Disneyland Park a Califòrnia. El 1961 va fundar l'Institut de les Arts de Califòrnia, una escola professional de nivell universitari situada a València, al nord-oest del centre de Los Angeles.

Walt Elias Disney va morir el 15 de desembre de 1966 a Los Angeles, Califòrnia. El seu cos va ser incinerat i les seves cendres es troben al Parc Memorial Forest Lawn, a Glendale. Va morir abans de la inauguració de Walt Disney World a Florida, que es va inaugurar el 1971

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.5 Kb)   pdf (55.4 Kb)   docx (14.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com