ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Esplendor De La Hierba Sociologia


Enviado por   •  30 de Abril de 2015  •  598 Palabras (3 Páginas)  •  177 Visitas

Página 1 de 3

1. Identifica i descriu els agents socialitzadors que apareixen a la pel•lícula.

Els agents socialitzadors que apareixen a la pel•lícula són la família, l’escola, l’església i el grup d’iguals. L’agent socialitzador que pren més força és la família, que tant el cas d’en Bud i la Dennie assoleixen un paper clau per a la constitució de les seves personalitats i les seves ideologies. Parlant de la personalitat, l'obsessió pel control del pare d’en Bud fa que aquest assoleixi un caràcter obedient, restringit i reprimit amb un comportament exemplar per evitar la possible tensió amb el seu pare en cas de rebel•lia, com mostra l’exemple de la germana d’en Bud.

D’altra banda, el conservadorisme de la mare de la Dennie juntament amb les creences del moment propugnades per l’església, i les lectures de l’escola tenen la intenció d’anar formant als adolescents en unes tradicions, creences, ideals i formes de vida heretades del passat, posant l’exemple del reforçament de la figura de la dona ´´pura´´. També el grup d’iguals actua per ensenyar-se mútuament unes modes i regles d’actuació de la societat del moment

Totes aquestes institucions tenen la intenció de transmetre uns estils de vida semblants al dels passats aspirant a formar les futures generacions en les tradicions ancestrals.

2. Identifica i descriu situacions en les que s’apreciïn diferents mecanismes de control social.

La família actua com a mecanisme de control social en diverses ocasions, tan per reprimir els instints més primitius dels adolescents, com perquè aquests segueixin el camí que els pares vulguin:

1- La mare de la Dennie que contínuament li recorda a la noia de no ´´anar tan lluny´´ amb el Bud, ja que els nois no respecten les noies que actuen com ells volen.

2- El pare d’en Bud que li obliga a assumir responsabilitats en cas que passi alguna cosa amb la Dennie. Tanmateix, el caràcter obsessiu del seu pare fa que el noi només pugui obeir els seus ordres i seguir el camí que ell ha proposat per tal d’evitar tensions i decepcions. En aquest punt es destaca el continu conflicte del pare amb la germana, ja que aquesta última mostra un caràcter més rebel que es nega a obeir, contràriament del comportament exemplar d’en Bud que decideix anar a l’Universitat Yale i no casar-se amb la Dennie, quan aquest el que sincerament anhela és tenir un ranxo i treballar el camp.

També la comunitat en si, juntament amb el grup d’iguals exerceix una funció de control social, amb la finalitat de desprestigiar a la gent que no actua segons les normes i regles preestablertes del moment:

1- Els murmuris de la classe sobre la Juanita (noia de la classe massa moderna per aquell temps) quan aquesta parla sobre la figura de la dona ´´pura´´ en les lectures del rei

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com