ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CA2 Mercats i conducta


Enviado por   •  15 de Noviembre de 2021  •  Apuntes  •  1.688 Palabras (7 Páginas)  •  79 Visitas

Página 1 de 7

   

PAC1. Com prenen les decisions els consumidors?

Solució

Prova d’avaluació continuada 2. Com prenen les decisions els consumidors?

Criteris d’avaluació

Les dues primeres preguntes valen 2 punts cadascuna, mentre que les 6 restants valen 1 punt cadascuna.

A les preguntes en que hi ha diverses opcions de resposta, només una d'elles és correcta però NO és suficient amb marcar-la. S'han d'exposar els raonaments i els càlculs que porten a la solució correcta. És a dir, totes les respostes s'han de raonar. Això implica que si una pregunta no s'ha raonat (o si un exercici no té el desenvolupament matemàtic corresponent), valdrà zero punts tot i haver triat l'opció correcta o presentar el resultat correcte.

Format i data de lliurament

Heu de lliurar aquest mateix document amb les respostes al REC abans de les 23:59 del 28/10/2021. Recordeu escriure el vostre nom i cognoms on posa "Nom i cognoms de l'estudiant".

Enunciat

  1. La crisi de l'covid-19 ha afectat el turisme i, en particular, a plataformes digitals com Airbnb que ofereixen pisos de lloguer. Es diu que la recuperació en aquest mercat de "cases compartides" està sent més lent perquè hi ha un problema d'informació asimètrica i que les recomanacions sanitàries l'han accentuat. Quins poden ser aquests problemes d'informació derivats de la crisi sanitària? Com afecten a aquest mercat i com es poden resoldre?

Solució: Tot i que el propietari de la casa pot veure la descripció i referències dels hostes, aquesta informació està incompleta i algunes característiques dels potencials llogaters poden estar ocultes com són el saber si està vacunat, si fa servir mascareta, etc. De la mateixa manera, els inquilins no poden estar segurs del nivell de neteja i de ventilació de les habitacions, o que es garanteixi la distància física interpersonal. Un problema d'informació que pot portar a que es facin menys transaccions en aquest mercat de les que serien òptimes. No obstant això, hi ha formes de superar aquests problemes d'informació asimètrica, com són les qualificacions electròniques compartides entre compradors i venedors anteriors i potencials, que suposen una aproximació a la qualitat i a la higiene d'aquests pisos, així com la petició d'un certificat de vacunació , de proves PCR o d'antígens als possibles nous inquilins.

  1. A un estudiant se li planteja el següent dubte quan planifica cada mes: quantes unitats de classes particulars prendre (E) i quantes pel·lícules veure al cinema amb els seus amics (C). La funció d'utilitat que representa les preferències pel nombre d'unitats de classes particulars i consum de pel·lícules és . A més, sabem que el cost de les classes particulars és de 3€, mentre que anar al cinema li costa 9€. La renda de que disposa per fer a aquestes activitats és de 90€. Coneixent aquestes dades, quin serà la seva restricció pressupostària i la seva relació marginal de substitució? Quina serà la seva elecció òptima?[pic 1]

Solució: La combinació òptima entre assistència a classes particulars i pel·lícules en el cinema ha de complir les següents condicions:

  • Que es trobi en la recta pressupostària: , és a dir: .[pic 2][pic 3]
  • Que sigui un punt de tangència entre la restricció pressupostària i les corbes d'indiferència. És a dir, que es compleixi que . Una condició que ens obliga a buscar el pendent de la corba d'indiferència (RMS) i el pendent de la recta de balanç (PE/PS): [pic 4]

[pic 5]

[pic 6]

Per tant, en aquest cas s'ha de complir que ; és a dir, E=3C.[pic 7]

Un cop hem trobat quines són aquestes dues condicions que ha de complir la combinació òptima, només ens queda resoldre un sistema de dues equacions amb dues incògnites (E y C):

3E+9C=90

E=3C.

I resolent trobem que: 3(3C)+9C=90; 18C=90; C= 5. Substituint C=5 dins de l'equació E=3C trobem que E=15.

  1. A Maria li és totalment indiferent esmorzar un croissant o una ensaïmada. Donades aquestes preferències, com serà la seva funció d'indiferència entre aquests dos béns?
  1. una corba amb pendent negatiu i convexa
  2. una recta en forma de L
  3. una recta amb pendent negatiu
  4. cap de les respostes anteriors és correcta

Solució: L'opció correcta és la c). El croissant i l'ensaïmada són dos béns substitutius perfectes per Maria. És a dir, només li interessa la quantitat absoluta que consumeix i no la proporció relativa entre ells. Per tant, la seva funció d'indiferència serà una línia recta amb pendent negativa.

  1. Mortadel·lo i Filemó obtenen la següent utilitat marginal al consumir pomes i taronges:

Utilitat marginal de les pomes

Utilitat marginal de las taronges

Mortadel·lo

6

12

Filemó

6

3

Sabem també que el preu d'una poma és d'1€ i que el preu d'una taronja és de 2€. Amb aquesta informació, quin dels dos està optimitzant la cistella de fruita? I si algú no ho està fent, què hauria de fer per aconseguir-ho?

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.7 Kb)   pdf (154.4 Kb)   docx (726.7 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com