ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pla d'empresa botiga electrònica.


Enviado por   •  8 de Mayo de 2016  •  Documentos de Investigación  •  1.864 Palabras (8 Páginas)  •  245 Visitas

Página 1 de 8

DADES PERSONALS DE L'EQUIP PROMOTOR

                CV

MOTIVACIONS I ORIGEN DE LA IDEA

Des de fa un temps em dedico a comprar coses d'electronica, generalment telèfons mòbils i tauletes i les revenia a un preu més alt i m'agradava molt el que feia i el meu pare fa dos anys va patir un accident laboral que no li permet fer qualsevol feia en la que es requereixi un esforç físic elevat aixi que els dos vam pensar en fer un negoci, primerament varem pensar que obrir una carnisseria seria bona idea però cap dels dos té algun coneixement de carn ni com tallar-la ni res així que pensant ens va venir a la ment obrir una botiga de telèfons mòbils i accessoris per aquests però vam veure que n'hi havia moltes i desprès de donar-hi moltes voltes vaig acabar donant la idea de obrir una botiga d'electrònica de consum i vendre les ultimes novetats que surten al mercat i així els dos hi podríem col·laborar, el meu pare es podria dedicar a la part de “magatzem” és a dir contar tot el què s'ha vengut, què falta a la botiga i a aportar el capital i jo a la part  de buscar quins són els nous productes que interessen a la gent i estar a la botiga venent. I incloure la venda de viatges en el negoci va ser idea del meu pare ja que en el barri on vivim coneixem a molta gent que encara no sap utilitzar molt bé tot el què té a veure amb Internet o simplement els fa por posar el seu numero de targeta bancaria a Internet, per aquesta raó ens dedicarem a oferir aquest servei a un preu molt baix.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

El negoci que es portarà a terme és una botiga que es dedica a vendre tot tipus d'electrònica de consum, el negoci també vendrà els seus productes per Internet a través d'una pàgina web. Els productes que es vendran a la botiga poden ser telèfons mòbils, tauletes, ordinadors, drones, rellotges intel·ligents, hoverboards, avions teledirigits... Tots aquests productes es vendrien a preu barat, és a dir seria electrònica low-cost i per fer-ho més fàcil pel client els productes es poden pagar en quotes setmanals o mensuals depenent del producte. A part de tot això es buscaria un petit espai en el local on es buscarien viatges low-cost a totes les destinacions possibles i cada mes es faria un sorteig d'un viatge gratuït entre els clients d'aquell mes.

Aquesta activitat està classificada seguint el cos codis CNAE 2009 com:

4741 Comerç al detall d’ordinadors, equips perifèrics i programes informàtics en establiments especialitzats.

791 Activitats de les agències de viatges i operadors turístics.

OBJECTIUS

S'obrirà una empresa de la qual la forma jurídica serà una S.L, és a dir hi pot haver un o més socis, en el nostra cas només n'hi haurà un. La responsabilitat serà limitada al capital aportat, el capital mínim necessari per crear una S.L és de 3.000,00€, en el nostre cas iniciarem el negoci amb un capital de 20.000,00€ i es pagaran Impostos de societats.

Els objectius inicials de l'empresa serien créixer físicament i augmentar els beneficis mentre també s'augmente el sou dels socis i/o dels treballadors ja que aquests començarien amb un sou baix però que anirà augmentant mentre els beneficis vagin augmentant.

Però el màxim objectiu de l'empresa al  principi seria tenir la quota de mercat més gran possible a nivell local i si aquesta pot anar creixent físicament intentarà tenir la quota de mercat màxim en tots aquells municipis on es troba. Durant el temps l'empresa intentarà posar-se en contacte amb els proveïdors per aconseguir mercaderies a  preus més baixos per disminuir els preus i vendre més i a la vegada poder comprar més als proveïdors.

Un objectiu més intern de la botiga i que es convertiria seria augmentar la productivitat i a la vegada fent que el client se senti més a gust comprant allà i en cas de tenir treballadors doncs que aquests es sentin a gust treballant allà.

Tot i fer també de buscadors de viatges low-cost no ens hi especialitzarem sinó que només serà una activitat extra que es portarà a terme a la botiga i tampoc s'inclourà aquest servei a la pàgina web.

LOCALITZACIÓ:

Al ser una botiga estaria be que no només es comercialitzes a través d'Internet sinó també tenir un  lloc físic per vendre-hi tots els productes.

S'ha estat mirant diverses pàgines web de diverses agències d'immobiliària i es va estar comparant preus entre diverses zones de Vic i finalment es va decantar per un local comercial.

DAFO

FACTORS INTERNS

Debilitats

Fortaleses

No es disposa d'un gran local per oferir molts productes degut a no tenir molt capital.

Productes barats.

FACTORS EXTERNS

Amenaces

Oportunitats

Molta competència i productes marca blanca relaciona a mala qualitat.

Els clients poden pagar a terminis.

CARACTERÍSTIQUES I TENDÈNCIES DEL MERCAT:

El mercat en general de la electrònica de consum és un  mercat amb molt potencial ja que cada dia surten productes nous i interessants i sí aquests productes es venen a preus baixos encara es fan més interessant per el consumidor final i moltes vegades aquests productes són innovadors i més utilitaris.

El pitjor d'aquest mercat es que avança molt ràpid i en un mateix mes poden sortir varis models d'un producte i això fa que el producte que es té a la botiga passi de moda i s'hagi de baixar molt el preu d'aquest o simplement haver-lo de retirar de la botiga o fer una promoció i incloure'l.

ANÀLISI DE LA DEMANDA

En un mercat així hi ha molta demanda i és freqüent així que s'estarà constantment buscant nous productes

Cal saber tota aquella gent que contractarà els nostres serveis o comprarà els nostres productes.

Els nostres clients potencials seran sobretot:

  • Gent jove, especificant més, persones d'entre setze a vint-i-cinc anys, que voldran comprar electrònica moderna i productes que just acaben de sortir al mercat i sobretot comprar a bon preu.
  • Pares, els pares són uns clients potencials ja que són els que disposen de diners per comprar els què els seus fills desitgin i/o comprar regals per nadal, festes d'aniversari...

Anàlisi de la cmpetència:

En aquest mercat la competència és molt forta, ja que productes d'electronica en venen qualsevol lloc, des de grans superficies  com MediaMark fins a petites botigues de poble.

Però nosaltres ens voldrem diferenciar de la competència, no nomes posant preus barats i venen productes difícils de trobar en altres llocs, sinó que també regalem viatges als nostres clients, tindrem un servei postvenda al qual el client sempre hi podrà acudir o per distingir-nos el local on estiguem situats estarà decorat d'una manera en la qual el client se senti a gust i que no tingui pressa per marxar i per fer això pintarem el local tot de negre perquè els productes destaquin pel seu color, posarem pufs i butaques còmodes perquè el client pugui seure i estar-hi el temps que ell desitgi. El local estarà ambientat amb música, que depenen del tipus de gent que hi hagi en aquell moment posarem un tipus de música o una d'altre, és a dir si hi ha molta gent gran en aquell moment posarem X tipus de música en canvi si hi ha gent més jove en posarem una d'altre. O com fan altres botigues donar un cafè als clients que estiguin a punt de comprar un producte, és a dir, quan es veu que el client s'interessa per un producte, se li ofereix un cafè i se li mostren tots els productes que li poden interessar, d'aquesta manera és molt més fàcil que el client acabi comprant.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (12.7 Kb)   pdf (113.7 Kb)   docx (18.2 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com