ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Casos Psicopatologia


Enviado por   •  26 de Enero de 2014  •  509 Palabras (3 Páginas)  •  314 Visitas

Página 1 de 3

CAS 1

En aquest pacient se li diagnostica una fòbia específica en la que el DMS-IV la classifica com a fòbia específica a sang, injeccions, operacions...

En Juan descriu vàries situacions on s'exemplifiquen clarament els símptomes del trastorn:

Temors que l'impedeixen visitar el seu sogre, un malalt terminal, en l'hospital. Anar a l'hospital el posa molt i molt nerviós.

Creu que té por de qualsevol situació que estigui una mica associada a ferides corporals o a malalties. No suporta la idea que li treguin sang, ni veure ni sentir parlar de ningú malalt. Aquests temors són el motiu pel que evita anar al metge fins i tot si està malalt per por a que li posin una injecció. També li molesta que la gent expliqui els seus mals i dolors.

Va començar quan la seva professora va explicar detalladament una operació; mentre escoltava, va començar a sentir-se ansiós i marejat, a suar i finalment es va desmaiar.

Recorda que de cop va tenir dificultats per rebre vacunes i procediments mèdics. També recorda haver-se desmaiat quan li havien de fer un anàlisi de sang. Tampoc aguantava sentir parlar de ferides o malalties.

Va veure una persona en cadira de rodes i va començar a preguntar-se si aquella persona sentia dolor. Va començar a trobar-se tant malament que quasi es desmaia.

A tot això, en Juan nega tenir altres problemes emocionals.

La simptomatologia d'un trastorn fòbic específic és un temor focalitzat i exagerat, en el cas del Juan el temor està centrat en sang, injeccions, operacions i qualsevol cosa relacionada amb hospitals, malalties i ferides.

El pacient pateix d'ansietat anticipatòria, es posa nerviós, marejat, comença a suar, quan veu que s'ha d'afrontar a alguna situació relacionada amb el seu temor.

Per evitar l'ansietat i el temor intenta esquivar les situacions que li provoquen els símptomes, per això reconeix que no va mai al metge i evita anar a l'hospital a veure el seu sogre.

CAS 2:

L'Andy pateix un trastorn de personalitat per evitació ja que evita relacionar-se amb els demés perquè es posa molt nerviós

CAS 3: FOBIA SOCIAL ridiculitzen en públic

CAS 4:

En Miquel pateix una fòbia específica anomenada acrofòbia degut a la seva por a les alçades.

En Miquel treballa en una empresa constructora i nota que quan puja a les bastides una mica altes es posa molt nerviós i no pot treballar perquè ha de baixar.

Abans treballava amb son pare i podia evitar aquestes

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com