ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Memoria


Enviado por   •  8 de Mayo de 2014  •  963 Palabras (4 Páginas)  •  130 Visitas

Página 1 de 4

La memòria

Índex

1. Definició

2. Tipus de memòria

3. Concepció empírica de la memòria

4. Concepció racionalista de la memòria

5. El problema de la memòria: l’oblit

1.Definició

El terme memòria pot fer referencia a moltes coses com per exemple:

- A la capacitat per recordar

- Al record , que es el material que es guarda a la memòria.

- A la memòria sensorial

- A la memòria col•lectiva

- A la memòria de tipus escrita

- A la memòria informàtica o tecnològica

- O altres usos com la memòria genètica

En la que ens centrarem serà la memòria en el seu procés, que és una facultat psíquica per mitja de la qual adquirim, enregistrem i recuperem informació.

Sense memòria seriem incapaços de percebre, aprendre o pensar, i no podríem ni expressar les nostres idees, ni tindríem una identitat personal ja que sense records seria impossible saber qui som i que fem aquí, és a dir, som qui som gracies al que aprenem i en recordem.

2. Tipus de memòria

La memòria pot ser de tres tipus diferents:

-Memòria sensorial: Aquest tipus de memòria es la que enregistra la informació que obtenim del medi extern per mitja dels sentits a traves de imatges, sorolls, olors, sabors i el tacte de les coses. Aquesta memòria es transmesa en un temps molt breu on explora las característiques físiques dels estímuls i enregistra les sensacions que obtenim.

-Memòria a curt termini: Aquest tipus de memòria s’encarrega d’organitzar , analitzar la informació i interpretar les nostres experiències. Part de la memòria sensorial es transmet a aquesta memòria.

La capacitat de enregistrament de la memòria a curt termini es limitada i la duració temporal de la informació es d’entre 18 i 20 segons, però si aquesta informació es interpretada i organitzada pot ser recordada més temps.

-Memòria a llarg termini: És el tipus de memòria que conte el nostres coneixements del món físic, la realitat social i cultural, el llenguatge, etc. La informació en aquesta memòria esta be organitzada i té una capacitat il•limitada. La seva duració és una estructura de enregistrament permanent ja que els seus continguts es poden mantenir tant com per uns minuts, com per anys o per tota la vida de l’individu.

3.Concepció empírica de la memòria

La concepció empírica considera al home com si fos una fulla en blanc ,en la qual les sensacions que percebem es van imprimint en idees simples i que per mitjà d’una associació entre elles formen idees més complexes. Per això la experiència és un fet fonamental , perquè a la memòria nomes tindrem tot allò que es resultat del que aprenem.

Per els empiristes el més important és la repetició, lo qual assegura una millor i major memorització, per aquest factor ni el significat, ni els afectes que podem obtenir per mitjà de la informació son rellevants per potenciar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com