ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Anàlisi de dos butlletins informatius radiofònics


Enviado por   •  17 de Diciembre de 2017  •  Informes  •  4.000 Palabras (16 Páginas)  •  165 Visitas

Página 1 de 16

[pic 1][pic 2][pic 3]

Anàlisi de dos butlletins informatius radiofònics

Treball de curs

Leyre Esparza Carré

PERIODISME UVIC

[pic 4]


Índex[pic 5]

        

1.        Introducció        3

2.        Realització del guió radiofònic        4

3.        Anàlisi de l'estructura de l'informatiu        9

4.        Anàlisi dels textos informatius        11

5.        Conclusions finals        13

6.        Bibliografia i documentació utilitzada        13


  1. Introducció

En aquest treball analitzaré dos informatius; el primer presentat per Eva Compta: Catalunya migdia cap de setmana del dia 25 de maig de 2014 de l’emissora radiofònica Catalunya Ràdio, i, el segon, presentat per Ángel Rubio: Avance mediodía COPE del 27 de maig de 2014 de l’emissora de ràdio La COPE. Tot i que el primer informatiu té una durada de 30 minuts, la franja que analitzarem serà dels 3 primers minuts i els 2 últims. El segon butlletí té una durada de 5 minuts.

Les raons per les quals he triat aquestes dues emissores de ràdio han estat principalment el contrast entre una i l’altra tant en els petits detalls com és la llengua en que locuten, com per les diferents ideologies que defineixen a cadascuna d’elles.

En el treball analitzaré i compararé les estructures dels programes en i la redacció que utilitzen per presentar la informació d’una manera clara, simple i entenedora.

El treball es dividirà en dos blocs. Es comença presentant el buidatge dels textos de l’informatiu i s’elabora l’escaleta. El segon bloc constarà de l’anàlisi de cada programa i      n’ extrauré les conclusions.

Un cop fet l’anàlisi de cada butlletí informatiu presentaré la comparació i les principals diferencies entre els mecanismes que utilitza la cadena COPE i Catalunya Ràdio.

  1. Realització del guió radiofònic
  1.    Transcripció dels butlletins informatius

Catalunya Ràdio

Eva Compta: Els catalans participen avui en les eleccions europees sabent que el resultat dels seus vots s’enviarà un missatge a la Unió sobre el futur de Catalunya. Bon dia són les dues.

Separador

Quatre-cents milions d’europeus decidiran avui qui composarà el nou Parlament de la Unió. Tenim ja alguna dada de la participació a Brussel·les. Jaume Masdeu bon dia.

Connexió en directe Jaume Masdeu: Hola molt bon dia. Tenim les dades dels països que ja van votar de dijous fins a dissabte i van en aquesta línea d’una molt baixa participació que pot tornar a ser igual o més baixa que aquest 43% ja prou baix de fa cinc anys.

Eva Compta: N’ estarem pendents del que vagi sorgint aquestes pròximes hores. I pel que fa al President Artur Mas Catalunya s’hi juga molt en aquests inicis.

Tall de veu Artur Mas

I crec que avui el poble de Catalunya té una oportunitat per a participar com a primer objectiu, i després també per a decidir dins el marc d’unes eleccions europees.

Eva Compta:  I el cap de l’executiu espanyol Mariano Rajoy que feia una crida a la participació precisament.

Tall de veu Mariano Rajoy

Lo que creo que seria bueno para muchos, es que los españoles, la inmensa mayoría de los españoles, todos los que tengan derecho a votar, ejercieran el voto.

Eva Compta: Avui parlarem d’altres votacions perquè tot i la prohibició del suprem avui s’està fent el multi referèndum a desenes de localitats catalanes. Això si, els mossos han retirat algunes urnes i han demanat els carnets d’identitat a algun dels organitzadors. Albert Puí, és un dels portaveus.

Albert Puí: Només reivindicant a través de la pràctica podrem avançar cap a un sistema més democràtic.

Eva Compta: I davant de la crisi, a la planta de Pan Rico de Sta. Perpètua de Mogoda, el govern decideix intervenir-hi. Demà el conseller Puig convocarà direcció i treballadors, tres a Figueres.

Neus Bonet: Si, i ho farà perquè està preocupat per la viabilitat del centre de producció de Sta. Perpètua. El conseller d’empresa i ocupació ha anunciat el suplement de Catalunya Ràdio la represa de la mediació i s’ha referit molt gràficament al principal risc que ell veu en aquest conflicte.

Tall de veu Conseller Puig

O ho resolem molt aviat plegats, o podem acabar amb la fàbrica tancada i menjant els donuts fabricats a Saragossa.

Separador

Eva Compta: I el Papa insisteix que Israel i Palestina firmin la pau, aquest és el missatge del pontífex durant la seva visita oficial al pròxim Orient. Avui és a la ciutat de Palestina de Betlem. A Jerusalem hi tenim l’Ana Garcia, bon dia Ana.

Connexió en directe, Ana Garcia: Bon dia, El primer Papa que arriba a Palestina sense passar per Israel, ha demanat així que ha trepitjat Betlem que es posi fi a aquesta situació que ha descrit com a inacceptable.

Tall de veu Papa (traducció)

És hora de posar fi a aquesta situació que és inacceptable, això, per al bé de tots.

Eva Compta: I avui us parlarem també, de Nosaltres, així sonarà a partir de demà les sintonies de Catalunya Ràdio.

Separador

Renovació dels eslògans promocionals dels serveix informatius del: Ningú et donarà més, ningú t’ho explicarà millor, passem a: A tot hora, a tot arreu.

Separador

Eva Compta: Darrere d’aquests canvis sonors tan irreconeixibles hi ha també una renovació de formats, de redacció de textos abans de ser llegits. Canviem les músiques, però aquestes músiques ens porten a una transformació en certa manera també del fons. Una transformació rítmica que ens obliga també a fer les coses d’una altre manera. Segurament, no més ràpida, però si més àgil. No menys complexa, però si més comprensible.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (24 Kb)   pdf (163 Kb)   docx (364 Kb)  
Leer 15 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com