ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Fitxa Visita Centre Educatiu


Enviado por   •  16 de Febrero de 2014  •  1.184 Palabras (5 Páginas)  •  243 Visitas

Página 1 de 5

Fitxa visita centre educatiu

Nom del centre: Llar d’infants La Maduixa

Titularitat: Edifici públic (ajuntament), però gestió privada (cooperativa)

Grups-classe: Sis

1. Serveis que ofereix el centre (menjador, transport, etc.)

El centre ofereix servei de menjador propi, tot i que ho porta una empresa subcontractada per l’escola bressol, amb una cuinera a disposició. També ofereix servei d’acollida de 8 a 9h del matí i de 17 a 18h de la tarda.

A més disposen d’un espai per als pares i les mares sense que hi siguin els seus fills/es, que és de 15 a 16:30h de la tarda, mentre els infants estan a l’aula.

2. Agrupació de nens (ràtio) Alumnes NEE

Tenen dues aules de lactants, dues de P-1 i dues altres de P-2.

Tenen una ràtio de 8 lactants per educador/a de les quals tenen dues aules.

Per als infants d’un a dos anys tenen a 20 infants per a cada educador/a de les quals també tenen dues aules, i per últim dues aules més amb tretze infants de 2 a 3 anys per a cada educador/a.

Al centre hi ha dos infants amb NEE, tot i que no ve a l’escola cap vetlladora, ja que són infants molt ben integrats a l’aula i amb els seus companys, de manera que no requereixen de certa ajuda ja que els educadors/es poden fer-se’n càrrec sense problemes.

3. Organització dels espais exteriors. Materials

Les aules dels lactants estan connectades amb el seu pati a través d’una porta, en el qual només hi poden jugar ells ja que tenen un espai adequat a la seva edat, amb el paviment tou, cercat amb balles i amb joguines per a ells/es.

Just al costat està el pati dels infants d’1 a 3 anys, on hi disposen de dues aixetes a la seva alçada i amb un sorral cobert al centre, per a poder tapar-lo els dies de pluja i així no es facin basals d’aigua. A més tenen diferents materials de joc, com poden ser els rasclets, les pales, els tricicles, etc.

4. Organització dels espais interiors. Materials

Només entrar dins de l’edifici de l’escola et trobes amb un vestíbul, el qual l’utilitzen per a rebre els pares i mares amb els infants i també per a que els infants puguin desenvolupar un racó de joc, com pot ser el de la cuineta, on cada dues setmanes aproximadament es va canviant, de manera que poden fer aquell racó més ampliat que el que tenen a la pròpia aula, ja que hi ha més espai per a fer-ho. A més hi ha taulells de suro d’anuncis per a poder penjar tot tipus d’informació que pugui interessar als pares i mares dels infants, com poden ser el menú dels infants d’aquella setmana, tallers per a que els pares i mares puguin participar, etc. També disposen d’un espai on poder deixar els cotxets dels infants, tot i que és bastant reduït per a la quantitat d’infants que tenen.

Després et trobes amb la cuina i tot seguit les aules, primer la dels lactants que comparteixen l’espai del canviador i de les cunes, posteriorment la dels infants d’un a dos anys i després la dels infants de dos a tres anys, les quals tenen els lavabos incorporats a l’aula. A través d’una porta que hi ha al passadís poden accedir al pati.

A la planta de a dalt tenen un aula per als educador/es, una per a les rentadores, i l’aula de psicomotricitat on també disposen de material per al joc heurístic i també es l’espai on els infants d’un a tres anys fan la migdiada. Just al costat hi ha una aula per a que els infants puguin deixar el seu calçat alhora d’iniciar els exercicis de psicomotricitat.

5. Horari

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com