ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Història. filosofia i cultura corporatives


Enviado por   •  17 de Octubre de 2016  •  Trabajos  •  1.867 Palabras (8 Páginas)  •  244 Visitas

Página 1 de 8

Història. filosofia i cultura corporatives

Inicis:

ENDESA, SA té el seu domicili social i fiscal, així com les seves oficines principals a Madrid, carrer Ribera del Loira, 60. La Societat va ser constituïda amb la forma mercantil de societat anònima l'any 1944 amb el nom d'Empresa Nacional d'Electricitat, SA i va canviar la seva denominació social per la de ENDESA, SA al juny de 1997.

Filosofia i cultura corporativa:

Endesa compta amb un pla de sostenibilitat empresarial que es recull en el Pla d’Endesa de Sostenibilitat (PES). Aquest pla incorpora la plena integració de les dimensions econòmica, social i mediambiental i la generació de valor a llarg termini de manera global en cadascuna de les estructures de la companyia.

Endesa garanteix el compromís amb els seus clients apostant per la qualitat del servei tot garantitzant l’accés a la electricitat al màxim nombre de persones amb alta qualitat, seguretat i eficiència, centrant les seves activitats en la qualitat de l’atenció comercial.

També garanteix el compromís amb els seus inversors mantenint una relació constant amb els seus accionistes, inversors i als principals analistes bursàtils. És per això que l’empresa disposa de una direcció de Relació amb Inversors que té la funció de realitzar presentacions publiques dels resultats trimestrals i del pla estratègic.

Endesa també fomenta el compromís amb la salut, la seguretat, el desenvolupament personal i professional dels seus treballadors tot garantint la igualtat i el respecte als drets humans. La companyia consolida el seu Pla Safety de salut i seguretat laboral i a més està certificada com a Empresa Familiarment Responsable que la reconeix com una dels líders internacionals pel que fa a la qualitat de treball.

Endesa també treballa amb el compromís del comportament ètic i la transparència per mitjà del seu Codi Ètic i el seu Pla de Tolerància Zero contra la Corrupció. L’empresa també es compromet a defensar el respecte als Drets Humans.

Un altre factor clau en la seva cultura empresarial, és el clar compromís que té amb la protecció de l’entorn i la lluita contra el canvi climàtic. Per a Endesa el desenvolupament sostenible és un pilar fonamental de la seva estratègia i pretén minimitzar l’impacte de l’activitat industrial en el medi en el qual opera.

Una altra de les principals prioritats de l’empresa és l’aplicació de processos d’investigació, desenvolupament i innovació, sent un referent tecnològic i innovador.

Finalment, Endesa està compromesa en transmetre i involucrar als seus col·laboradors en el compromís amb la sostenibilitat per contribuir al desenvolupament econòmic, social i mediambiental en els territoris en els quals està present.

Situació actual

El negoci principal d'Endesa és la producció, transport, distribució i comercialització d'electricitat. La companyia és també un operador rellevant en el sector de gas natural i desenvolupa altres serveis relacionats amb l'energia.

ENDESA realitza les activitats de generació, distribució i venda d'electricitat, principalment, a Espanya i Portugal, i, en menor mesura, des de la seva plataforma a Espanya i Portugal, ENDESA comercialitza electricitat i gas en altres mercats europeus, i, en particular, en Alemanya, Bèlgica, França i Holanda.

El seu objecte social és el negoci elèctric en les diverses activitats industrials i comercials, l'explotació de tota classe de recursos energètics primaris, la prestació de serveis de caràcter industrial o relacionats amb el seu negoci principal, especialment els de gas, així com els que tinguin caràcter preparatori o complementari de les activitats incloses en l'objecte social, i la gestió del Grup empresarial, constituït amb les participacions en altres societats. La societat desenvoluparà, en l'àmbit nacional i internacional, les activitats que integren el seu objecte, bé directament o mitjançant la seva participació en altres societats.

Endesa, S.A. i les seves societats dependents (ENDESA) centren les seves activitats en el negoci elèctric i de gas desenvolupant les mateixes fonamentalment en el mercat d'Espanya i Portugal. Així mateix, en menor mesura, des de la seva plataforma a Espanya i Portugal, ENDESA comercialitza electricitat i gas en altres mercats europeus així com altres productes i serveis de valor afegit relacionats amb el seu negoci principal.

Després desvincular-se del mercat llatí-ibèric, l'organització es centra en les activitats de generació, comercialització i distribució d’electricitat i de gas.

Anàlisi DAFO:

Fortaleses:

Rendibilitat i solidesa del negoci elèctric

Qualitat d'energia elèctrica com a servei bàsic

Empresa amb una àmplia experiència de més de 60 anys en el sector

Reconeixement obtingut a l'eficiència i es troba dins de les 10 primeres en el Rànquing d'empreses de la SEC

Bona qualificació per part dels clients

Personal amb alt grau de compromís amb l'empresa i la comunitat

Personal qualificat i de garanties

Posseeix una tecnologia punta i d'última generació

Oportunitats:

Ampliació del territori per l'assignació de noves zones de concessió

Gran coneixement del sector elèctric que permet la creació de nous negocis

Possibilitat d'ampliació del nombre de clients a partir de nous negocis

Obtenció de finançament per ser sòlida econòmicament

Debilitats:

Mala imatge davant la població

Fama de companyia poc comunicadora als seus clients, proveïdors, etc.

Amenaces:

Possibles condicions climàtiques extremes que afectarien a la rendibilitat ia la imatge de l'empresa.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (13 Kb)   pdf (95.6 Kb)   docx (16.1 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com