ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Las cuestiones de las relaciones laborales


Enviado por   •  1 de Marzo de 2015  •  Trabajos  •  494 Palabras (2 Páginas)  •  427 Visitas

Página 1 de 2

1. Quins són les cinc característiques pròpies de la tota relació laboral?

Voluntari, Retribuit, Per compte d'altri, Personal i Dependent.

2. La Marta és al Departament de RRHH signant el seu primer contracte de treball; com que el seu germà està desocupat, demana al cap de personal que el seu germà ocupi el seu lloc els caps de setmana. És possible?

No, ja que la relació laboral no permet que la feina sigui feta per una persona que no ès el treballador el qual s'ha contractat al ser personalíssima.

3. Un poble de la Costa Brava queda inundat després d’unes pluges molt fortes. Encara hi ha moltes persones desaparegudes. Tota la població en edat de treballar és cridada per l’alcalde per col·laborar en les tasques de rescat. Es considera relació laboral? Per què?

Si, perquè es una situació d'emergencia.

4. La Laura treballa com a voluntària a METGES SENSE FRONTERES. Indica si és una relació laboral i per què?

No, perquè no cumpleix les 5 característiques.

5. Un productor cinematogràfic contracta un actor per treballar en un espectacle públic. És una relació laboral? De quin tipus? Raona la resposta.

Si,

6. En Alejandro Amenábar és director d’una companyia molt important. El vincula amb aquesta una relació laboral?

7. L’Àlex és el jardiner i cuiner de la família Bosch. Es tracta d’una relació laboral? Raona la resposta.

8. En Jaume és autònom; la seva relació laboral és regulada per l’ET? Raona la resposta.

9. Un advocat espanyol pot defensar davant els tribunals francesos un ciutadà belga, si només té un despatx a Espanya?En virtut de quin principi europeu?

10. Un espanyol pot obrir una botiga de joguines a Hongria? Per què?

11. Ordena de conformitat amb el principi de jerarquia normativa, les normes següents: Conveni Col·lectiu de la Siderometal·lúrgica, Conveni núm. 171 de l’OIT sobre el treball nocturn, Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el text refós de l’Estatut dels treballadors; Reial decret llei 10/2009, de 13 d’agost, pel qual es regula el programa temporal de protecció per desocupació i inserció; Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, Decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals; contracte de treball, Constitució Espanyola de 1978, Llei orgànica 11/1985, de 2 d’agost, de llibertat sindical; Directiva europea 75/117/CEE,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com