ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAC 2 DERECHO


Enviado por   •  5 de Octubre de 2015  •  Apuntes  •  1.055 Palabras (5 Páginas)  •  148 Visitas

Página 1 de 5

Pautes sobre la prova de síntesi i l’examen final de la matèria Fonaments Històrics del Dret (curs 2011-2012a).

Prova de síntesi

La prova de síntesi (pels que heu seguit AC i heu obtingut una nota final favorable) consistirà a respondre 4 preguntes teòriques. Seran preguntes estàndard, la majoria sobre el contingut explícit de la matèria. No preguntarem necessàriament, però, l’explicació directa d’un epígraf del temari que hi ha a la guia de lectures; sinó que les preguntes seran més amples. Les 4 preguntes, naturalment, afecten tota la matèria de l’assignatura), des de Roma fins l’actualitat, i tenen totes el mateix valor. Cada pregunta, a més a més de valorar coneixements, també valora competències diferents, com ara veureu.

1.- Una pregunta tindrà caràcter de gran síntesi, en el sentit que haureu de sintetitzar en la resposta un període considerablement ampli de la matèria. Una síntesi no és sinònim de generalització i de superficialitat. En la síntesi no es poden incloure detalls en tots els àmbits i tots els temes, però cal ser molt curós en abastar la totalitat dels límits del que es pregunta, en ordenar bé la resposta, en seleccionar perfectament allò que s’explicarà i en oferir una resposta consistent que mostri el coneixement i el domini de la matèria.

2.- Una segona pregunta se centrarà més directament en el contingut i aquí sí que caldrà ser exhaustius en la informació que faciliteu. Aquí s’hi ha d’incorporar dades, dates, detalls i informació en estat pur.

3.- La tercera pregunta serà comparativa. El mètode comparatiu no consisteix a afegir informacions una al costat de l’altra, sinó realment a comparar-les, o sigui, a assenyalar que tenen de semblant i de diferent dues realitats històrico-jurídiques, per exemple. Comparar implica en primer lloc analitzar els dos extrems de la comparació per després extreure’n la conclusió de la comparació.

4.- Una quarta i última pregunta, no menys important que les anteriors, demanarà una certa reflexió sobre l’assignatura. Una reflexió no és una resposta apresa ni formal, sinó que exigeix ser això, una reflexió fruit del pensament crític personal. Una resposta formal i buida no és una reflexió.


No tindreu un espai màxim de resposta per cada pregunta i, per tant, haureu de controlar el temps per atendre-les totes quatre adequadament.

L’exercici, en general, com veieu, és més de síntesi que d’expansió. Aquesta mena d’exercici demana síntesi però a l’hora matisar suficientment les explicacions.

La prova de síntesi té una duració màxima de dues hores però ha estat dissenyada perquè la pugueu contestar en 1 hora. Els materials per preparar la prova de síntesi són dos, sobre tot: la Guia de Lectures i les mateixes lectures de les pacs. És bo, igualment, refrescar les respostes de les lectures o les mateixes lectures (no estem pas parlant de tornar a llegir tots els articles, sinó només de refrescar-ne el contingut o fer-ne una segona relectura ràpida). Per preparar una síntesi de tota la matèria, la Guia de Lectures és un bon instrument.

Examen final:


L’examen final (pels que no heu seguit AC o teniu una nota final negativa d’AC) consistirà a respondre 7 preguntes de caràcter teòric. De manera semblant a la prova de síntesi, totes les qüestions seran estàndard, la majoria d’elles sobre el contingut explícit de la matèria. No preguntarem necessàriament, però, l’explicació directa d’un epígraf del temari que hi ha a la guia de lectures. Les 7 preguntes, naturalment, afecten tota la matèria de l’assignatura, des de Roma fins l’actualitat, i tenen totes el mateix valor. Hi haurà preguntes referides a alguna de les lectures d’articles que s’ha fet al llarg del curs i n’hi haurà d’altres referides a la Guia de Lectures.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.7 Kb)   pdf (75.9 Kb)   docx (12.2 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com