ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pla de Màrqueting


Enviado por   •  2 de Abril de 2013  •  Trabajos  •  4.363 Palabras (18 Páginas)  •  222 Visitas

Página 1 de 18

0. Resum Executiu ………………………………… 4

1. Introducció ………………………………… 5

2. Anàlisi de Situació ………………………………… 5

2.1. Anàlisi intern ………………………………… 6

2.2. Anàlisi extern ………………………………… 6

2.2. Anàlisi DAFO ………………………………… 8

3. Pla de Màrqueting ………………………………… 9

3.1. Definició d’objectius…………………………… 9

3.2. Identificació i selecció d’estratègia…………. . 9

3.3. Implantació de l’estratègia……………………. 10

3.4. Control i seguiment d’objectius………………. 11

4. Pla Econòmic-Financer………………………………... 11

4.1. Previsions econòmiques………………………. 12

4.2. Financiació del projecte……………………….. 13

5. Annex ………………………………..... 14

0. Resum Executiu

Camper és una empresa que te els seus orígens en el món del calçat i que ha aconseguit transcendir al món comercial com un referent de valors gràcies a una feina acurada, de gran qualitat i innovadora.

Fa uns anys, l’empresa va començar una nova etapa d’expansió de marca introduint-se en el segment de mercat de l’hosteleria i la restauració, a través de la qual tracta de mantenir el seu esperit i els seus valors inicials: funcionalitat, disseny i innovació. D’aquí neix l’hotel Casa Camper i el restaurant Dos palillos, primer a Barcelona i recentment a Berlín.

Els resultats d’aquesta experiència prèvia porten ara a l’empresa a plantejar-se un pla d’expansió de marca més ambiciós, que consisteix en la inauguració de 10 hotels Casa Camper amb els seus respectius 10 restaurants Dos palillos en deu ciutats europees durant un període de cinc anys.

El concepte de l’hotel Casa Camper té un públic objectiu de 25 – 45 anys, de nivell econòmic mitjà-alt, cosmopolita i urbanita, inquiet culturalment, preocupat per l’ecologia i amant del disseny i la funcionalitat.

Els hotels Casa Camper són una proposta innovadora davant d’una competència molt estandarditzada. Promouen un trencament del concepte monòton amb què s’identifica l’hosteleria actual.

Aquest projecte representa una oportunitat de negoci molt interesant donats els canvis que ha experimentat el sector turístic en les últimes dècades. Els turistes ja no busquen tant conèixer una nova ciutat, com disfrutar de les emocions que aquesta els hi proporciona, sempre mantenint els valors en què creu.

Tot i que el projecte representa un repte en el context econòmic que estem travessant, no deixa de estar recolzat per una marca altament solvent, amb un alt grau de notorietat i una molt bona percepció per part del públic.

1. Introducció

L’objecte d’aquest Pla de màrqueting és la realització d’una estructura operacional d’expansió comercial en el món de l’hosteleria i la restauració per a la marca de Camper. Mitjançant aquest document analitzaré la viabilitat de dur a terme el següent Pla de màrqueting, i realitzaré una memòria i els seus annexes.

L’àmbit d’aplicació d’aquet projecte correspon a la creació de restaurants amb la filosofia del ja existent “dos palillos” junt amb la creació d’un hotel “Casa Camper” a cada una de les principals capitals d’Europa. La idea es centra en la inauguració de 10 hotels junt amb els seus 10 corresponents restaurants “dos palillos” en el termini de 5 anys.

2. Anàlisi de Situació

A l’actualitat, la marca Camper posseeix dos hotels sota el nom Casa Camper, un situat al Raval de Barcelona i l’altre a Berlín Mitte, dins els quals s’ha desenvolupat una estratègia d’expansió en el sector de la restauració dotant als hotels d’un restaurant de categoria amb el nom de “dos palillos”.

Els hotels Casa Camper són hotels únics situats un a Barcelona i l’altre a Berlín, que pretenen traslladar l’esperit i els valors del món de les sabates Camper al món hostaler, i crear un concepte innovador de gran funcionalitat i estètica agradable.

Els restaurants Dos Palillos estan situats a la planta baixa de cada hotel Casa Camper. La cuina està representada per Albert Raurich, antic cap de cuina del Bulli, i el concepte que representa és la fusió de dues formes de menjar, l’asiàtica i l’espanyola. No és purament una fusió gastronòmica sinó que és una fusió de l’espai, és a dir, menjar tapes asiàtiques a la manera espanyola del tapeig, una mica més informal. Asia i Espanya són dues cultures que utilitzen “palillos” per a menjar. Els orientals els fan servir com si fossin unes pinces per agafar el menjar, mentre que als bars espanyols el “palillo” és el rei de la tapa. Diferents en la seva forma però similars en el seu ús, simbolitzen els viatges entre plat i la boca. Són utensilis purs, bàsics, de disseny minimalista, primitius i moderns a l’hora. Són una coincidència, però també una excusa per a unir dos cultures gastronòmiques: la d’Asia i la d’Espanya.

La importància del turisme a nivell mundial fa necessària una anàlisi sota l’òptica de la comercialització i la investigació dels mercats. Per al sector de l’hosteleria i la restauració, afrontar els canvis que s’estan produint en el sector turístic actual, suposa un repte enorme. La creixent competitivitat,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (30.3 Kb)  
Leer 17 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com