ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Què és Zappos?


Enviado por   •  23 de Octubre de 2016  •  Trabajos  •  1.218 Palabras (5 Páginas)  •  225 Visitas

Página 1 de 5

Què és Zappos?

Zappos és una companyia de distribució online, que en un inici només distribuïa sabates, després però, va obrir mercat i va començar a distribuir altres productes, com peces de roba o complements. Va ser fundada per Nick Swinmurn el 1999, les seves oficines es troben actualment a Las Vegas, Nevada. És considera la companyia que millor representa l’experiència del client, i ho fa a través dels seus valors i la seva cultura.

Aquesta empresa neix arrel de la pròpia frustració de Nick com a consumidor. Zappos es va crear amb l’objectiu de crear la cultura adequada perquè el fet de proporcionar un gran servei al client fos una conseqüència natural.

Tony Hiesh, Codirector  General, afirma: “en 2003 pensábamos que éramos una empresa de Calzado que afrecía un gran Servicio al cliente. Hoy pensamos en Zappos como una marca con un gran Servicio al cliente que casualment vende zapatos”.

El 2009 Amazon anuncia la compra de Zappos per 1.200 milions de dòlars. L’objectiu del qual, era unir fortaleses i aconseguir un creixement constant a llarg termini. Zappos tot i ser d’Amazon és manté com una companyia independent amb els seus propis valors i les seves singularitats.

En què es diferencia de la seva competència?

Zappos es centra en viure la cultura i els valors de la companyia en las activitat personals i professionals de tots i cada un dels seus empleats.

Zappos a diferència de la seva competència, busca crear consumidors fidels a la seva marca, i no guanyar diners o ser líder en el mercat. Tots els empleats treballen activament per desenvolupar un ambient cultural on sentir-se part de l’empresa i de l’èxit aconseguit, i no simples treballadors com passaria a la resta d’empreses. Aquesta passió compartida, va fer que la companyia seguís en peu quan es va produir l’esclat de la bombolla d’internet, els va permetre créixer a nivell de facturació i alhora, madura com a empresa que eren. Zappos vol que els seus empleats entenguin que són ells els que construeixen la cultura de l’empresa i s’assegura que comparteixen la mateixa cultura tant a la feina com fora. En aquest cas veiem que la seva cultura és la seva fortalesa.

Al 2005 Tony Hsieh va establir deu valors culturals que defineixen la companyia, la seva estratègia de qualitat de servei, el tracte amb els seus empleats, i fins i tot, la relació que mantenen amb els proveïdors, entre d’altres coses.

“Las empresas a menudo se olvidan de la cultura, y en últimas, sufren porque tu no puedes entregar un buen Servicio con empleades infelices. “

        Tony Hsieh

Moltes d’altres empreses també han desenvolupat conjunts de valors propis, però són poques les que finalment, s’han guiat per aquests valors en qualsevol àmbit en relació amb els seus empleats.

Quina és la seva proposta de valor?

Podríem dir, que la proposta de valor de Zappos és basa en l’estil informal i autèntic de la companyia, i en el seu conjunt de valors, alguns d’aquests únics. Zappos és “Powered by Service”. Zappos actua sota una missió: To provide the best customer service possible” (proporcionar el millor servei possible al client). La seva proposta de valor està també molt centrada en els seus empleats, com podem veure no es centren  en fer unes sabates modernes amb unes característiques concretes, es centre en els seus empleats, ja que creuen que si aquests es troben a gust fent la seva feina, acabaran transmeten un sentiment positiu en el consumidor final.

En resum, podríem dir que la seva proposta de valor a part dels 10 valors dels que disposa l’empresa (pàgina 5 del document), es basa en la felicitat (happiness), podríem concloureu amb la frase:

“ Empleados felices crean un mejor Servicio al cliente.”

Quin concepte de màrqueting es pot aplicar al concepte Zappos?

El concepte de màrqueting que més es podria aplicar al concepte Zappos, crec que seria el concepte: Distribució.

Al concepte Distribució en màrqueting relaciona la producció amb el consum. Té com a missió posar el producte demandat a disposició del mercat, de manera que es faciliti i estimuli la seva adquisició pel consumidor. El canal de distribució és el camí que segueix el producte, a través dels intermediaris, des del productor fins al consumidor.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.7 Kb)   pdf (123.1 Kb)   docx (345.5 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com