ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

CAS PRÀCTIC nº 1 RESOLUCIÓ EXPEDIENT nº 60/2014 (AUTOESCOLES DE TERRASSA),


Enviado por   •  17 de Enero de 2021  •  Ensayos  •  1.264 Palabras (6 Páginas)  •  109 Visitas

Página 1 de 6

Janet Roig Guimerà                                             Administració i direcció d’empreses, F1

                     CAS PRÀCTIC nº 1

RESOLUCIÓ EXPEDIENT nº 60/2014 (AUTOESCOLES DE TERRASSA), DE 15 DE MARÇ DE 2016, DEL TRIBUNAL CATALÀ DE DEFENSA DE LA COMPETÈNCIA (ACCO).

  1. Qui és el denunciant en el cas plantejat?

La denuncia, va ser presentada per  Sra.XXX, administradora de l’autoescola Can Parellada el 5 de juny del 2014.

  1. Qui són els denunciats? Quina és l’actuació desenvolupada per part d’aquests i que dóna lloc a la denúncia davant les autoritats de defensa de la competència?

La denúncia va ser rebuda a l’Autoritat Catalana de la Competència per una possible infracció de la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de defensa de la competència. Segons la denunciant, algunes autoescoles ubicades al municipi de Terrassa haurien arribat a acords per fixar els preus i les condicions comercials dels cursos que aquestes oferien per obtenir el permís de conducció, en concret el premis de circulació de classe B. La denúncia anava acompanyada per diversos documents adjunts, entre els quals es trobaven fullets publicitaris de les autoescoles esmentades en la denúncia. Són 19 les autoescoles denunciades, Autoescola Planeta, Autoescola Matadepera, Autoescola Vallparadís, Autoescola Jaume I, Autoescola Rovira, Autoescola Sistema 9, Autoescola Prudencia, Autoescola Triomf, Autoescola Maurina, Autoescola Terrassa, Autoescola Carter, Autoescola Piedra, Autoescola Transvial, Autoescola Doex, Autoescola Roc Blanc, Autoescola Montcau, Autoescola Stilo, Autoescola Le Mans i Autoescola Egara.

  1. Quins són els fets acreditats? Quina és la posició dels responsables de la Direcció General de l’ACCO davant d’aquests fets (Plec de Concreció de Fets)?

Els fets acreditats resumidament els trobem en l’expedient on s’ha incorporat la informació de les tarifes dels cursos per a l’obtenció del permís de conducció de la classe B obtinguda dels fullets publicitaris, el període temporal abasta els anys 2010-2014. Les tarifes que consten en els fullets publicitaris de les autoescoles, trobem similituds dels preus, diferenciades com a molt amb un 2,4 %. Torbem a Montcau seria la que oferiria un import més alt, 505,00 €, mentre que Piedra seria la que oferiria un import més baix, 493. Així mateix, aquests preus per a l’obtenció del permís de conducció B entre els anys 2010 i 2014, s’han observat també similituds i coincidències entre les tarifes de les diferents autoescoles.

En resposta als requeriments d’informació, les autoescoles van aportar informació sobre l’estructura de costos en relació amb diverses variables (treballadors, vehicles, locals i seccions). També han aportat informació relativa a la seva tipologia i dimensió; les podem classificar  segons els permisos de conducció, el nombre d’alumnes per al 2014 i les dades de facturació.

Diverses autoescoles han efectuat manifestacions, conforme al fet que algunes de les autoescoles de Terrassa haurien realitzat reunions periòdiques per tal d’acordar els preus del cursos de conducció i haurien rebut pressions perquè s’apliquessin els preus acordats.

La Direcció General de l’ACCO realitza unes diligències prèvies consistents que en primer lloc incorpora a l’expedient documentació sobre les tarifes de diverses autoescoles ubicades al municipi de Terrassa i en segon efectua dos requeriments d’informació al Servei Català de Trànsit.

  1. Quin és el mètode emprat en el cas plantejat per a determinar l’existència d’una conducta col·lusòria?

El mètode emprat és la prova de presumpcions, consisteix en analitzar la matrícula del curs la tramitació de l’expedient, classe teòriques, practiques. Per detectar aquesta conducta col·lusòria han analitzat totes les dades de les autoescoles.

  1. Quin és el període de temps examinat? Com es caracteritzen les denominades pràctiques concertades?

El període de  temps de la denúncia és des del 5 de juny del 2014, en la rebuda de la denúncia, fins al 15 de març del 2016, en l’escriptura de la resolució.  I torbem l’existència d’una coincidència o similitud de preus entre les autoescoles imputades referides al període 2010-2014. En relació amb la durada de la infracció, la conducta hauria tingut una durada diferent en funció de cada autoescola.

Les pràctiques concertades es caracteritzen per ser conductes derivades d’una identitat de comportament que no s’explica naturalment per l’estructura o condicions de competència en el mercat posant en manifest l’existència de formes de coordinació entre els operadors econòmics que no poden ser expressament provats. Aquestes autoescoles es classifiquen com una pràctica restrictiva de la competència consistent en la fixació dels preus.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8.1 Kb)   pdf (133.9 Kb)   docx (11.2 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com