ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EXERCICI DE SOCIOLOGIA


Enviado por   •  25 de Enero de 2022  •  Tesis  •  999 Palabras (4 Páginas)  •  110 Visitas

Página 1 de 4

EXERCICI DE SOCIOLOGIA

1. Per Weber, quin element clau per explicar el canvi social?

Weber, utilitzava els conceptes de l’impacte de les idees personals de cada persona, els seus valors i les seves creences per tal d’explicar el canvi social que hi va haver-hi en la societat de l’època. Ja que la motivació i les idees de les persones son grans forces que fan que els éssers humans vulguin un canvi social per tal de millorar la societat d’una manera en la que tots es sentin còmodes i satisfets.

2. Quina mena d’estudis li fan entendre la importància d’aquest element en el canvi social?

Max Weber, va fer un anàlisis comparatiu entre els aspectes religiosos de les societats asiàtiques amb altres civilitzacions del món. I gràcies a aquesta observació que va fer li va ajudar a justificar la importància dels elements que va utilitzar per tal de explicar el concepte del canvi social en la societat. I aquesta investigació la va plasmar en la seva obra titulada, l’ètica de protestantisme i l’esperit del capitalisme.

3. A diferència de Marx, com explica Weber l’aparició del capitalisme?

Comenta que gràcies a alguns aspectes com el protestantisme, es a dir idees religioses en general, van influir en l’aparició de capitalisme. El protestantisme tenia una creença pròpia del desig d’obtenir allò que ens fa falta d’una vida austera, és a dir, una vida moderada , però que sigui compatible amb la legitimitat de buscar un benefici econòmic just per a tothom, com per exemple la mà d’obra que els treballadors ofereixen per tal de generar unes condicions adequades per l’aparició del sistema capitalista, tot això estant en contra amb las coses religioses que repercutien de maner negativa a l’obtenció dels beneficis personals o pensaven que el treball era un càstig proposat pel govern.

4. Quina comparació fa Weber entre les societats tradicionals i les modernes?

Deia que en les societats tradicionals es basaven en les creences, el costum i els hàbits relacionats de manera social. Mentre que en les societats modernes, tots aquests conceptes son substituïts per càlculs que eren equitatius i instrumentals, on l’eficiència i la visió que tenien sobre el futur són més importants que les pròpies tradicions de la societat. Que això fa que la ciència i la burocràcia siguin importants en la generació de canvis econòmics, polítics i socials.

5. Quina és la hipòtesi sobre la societat que fa l’estructural-funcionalisme?

La hipòtesis sobre la societat que fa l’estructural-funcionalisme, es que la societat en sí, és un organisme format per diferents elements independents entre ells que no es poden comprendre aïlladament, és a dir, per si sols. Un organisme on cada element que ho composa es important per tal de mantenir un equilibri social entre tots aquests.

6. Quines conseqüències extreu?

I d’aquesta hipòtesis, extreuen una definició del concepte de sociologia. Ja que ho expliquen de la següent manera. La sociologia té com a objectiu analitzar i observar com es comporta cada component de la societat. I també contribueix en el seu progrés per tal de que hi hagin

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)   pdf (45.5 Kb)   docx (9.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com