ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EXERCICIS SOBRE LA LLEI CANVIÀRIA I DEL XEC


Enviado por   •  31 de Enero de 2021  •  Tareas  •  886 Palabras (4 Páginas)  •  81 Visitas

Página 1 de 4

EXERCICIS SOBRE LA LLEI CANVIÀRIA I DEL XEC

1-Quin propòsit tenen les lleis uniformes?

Les lleis uniformes tenen el propòsit manifest d'enfortir la posició jurídica del creditor canviari, propòsit que es reflecteix en aquesta Llei no només en la formulació de les excepcions oposables, la qual ja s'ha esmentat per subratllar-ne el caràcter substantiu, sinó també en altres àmbits

2-Quin contingut ha de tenir la lletra de canvi?

1r. La denominació de lletra de canvi inserida en el text mateix del títol expressada en l'idioma utilitzat per redactar-la.

2n. El mandat pur i simple de pagar una suma determinada en pessetes o en la moneda estrangera convertible admesa a cotització oficial.

3r. El nom de la persona que ha de pagar-la, denominada lliurat.

4t. La indicació del venciment.

5è. El lloc on s'ha fer el pagament.

6è. El nom de la persona a qui s'ha de fer el pagament o a l’ordre de la qual s'ha de fer

7è. La data i el lloc en què es lliura la lletra.

8è. La signatura de qui emet la lletra, denominat lliurador

3-Hem rebut una lletra de canvi per pagar i hem observat que no hi consta el lloc d’emissió, pot significar això una anul·lació de la lletra?

No, La lletra de canvi que no indiqui el lloc d’emissió es considera lliurada en el lloc designat al costat del nom del lliurador.

5-Una lletra de canvi porta signatures que no obliguen a les persones, el nom de les quals aparegui signat, les obligacions dels altres signants deixen de se vàlides?

No, Quan una lletra de canvi porti signatures de persones incapaces d'obligar-se, o signatures falses, de persones imaginàries, o signatures que per qualsevol altra raó no puguin obligar les persones que hagin signat la lletra o aquelles amb el nom de les quals aparegui signada, les obligacions dels altres signants no deixen de ser vàlides per aquest motiu

6-a)En una lletra hi consta un valor nominal de 60.000 euros i en lletres posa 58.000, és vàlida la lletra? Quina  valoració s’aplica?

La lletra es valida, Quan en una lletra de canvi figuri escrit l'import en lletres i en xifres serà vàlida la quantitat escrita en lletres, en cas de diferència.

b)Quina quantitat serà vàlida en cas que estigui escrita vàries vegades i pers valors diferents tant en lletres com números?

La lletra de canvi l’import de la qual estigui escrit diverses vegades per una suma diferent, ja sigui en lletres, ja sigui en xifres, és vàlida per la quantitat menor.

7-Quan no es pot endossar una lletra?

Quan el lliurador hagi escrit en la lletra de canvi les paraules no a l'ordre o una expressió equivalent, el títol no serà transmissible, si no és en la forma i amb els efectes d'una cessió ordinària.

8-En cas d’endós parcial, és aquest possible?

L'endós parcial és nul.

9-Qui avala la lletra en cas de no indicar-se expressament?

L'endós s’ha d’escriure en la lletra o en el seu suplement i ha de ser signat per l'endossant. És endós en blanc el que no designi l'endossatari o consisteixi simplement en la signatura de l'endossant. En aquest últim cas, perquè l'endós sigui vàlid ha d'estar escrit al dors de la lletra de canvi.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.4 Kb)   pdf (51.1 Kb)   docx (8.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com